Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Sprookjes bestaan. Echt!

Sprookjes bestaan. Echt!

Sprookjes bestaan. Echt!

De laatste keren dat ik in de [Efteling](http://www.efteling.com) ben geweest, was dat voornamelijk als thrillseeker. In gezelschap van kinderen ontkom ik opeens niet aan het Sprookjesbos. En daar gaat een wereld, die ik jaren geleden achter mij liet, toch weer voor me open.

Jubileumsprookje
Er is een nieuw sprookje: De nieuwe kleren van de keizer. De bolbuikige keizer die letterlijk in z’n nakie staat, vinden de kinderen hilarisch. Ik lach mee, maar krab me tegelijkertijd even achter mijn oor. Toen ik aan kwam in het park bleek het koud, dus ik whatsappte Yvonne dat ze maar beter handschoenen mee kon nemen. En of ze voor mij ook een paar had… Ik hoopte wel dat ze zouden matchen bij de rest van mijn zorgvuldig geselecteerde outfits. IJdelheid? Nee joh, puur praktische overweging.

Even Doornroosje zijn
Als we onze tocht vervolgen blijken al die sprookjes zo gek nog niet! Ik zou ook wel weer eens heel lang willen slapen, net als Doornroosje. Zonder wekker. Wakker worden als ik uitgerust ben. Of tot die prins komt. Waar hangt die eigenlijk uit in mijn dagelijks leven? Het lijkt me ook wel fijn om thuis te komen uit m’n werk en Tafeltje dek je te kunnen roepen! Ha, of beter nog: Ezeltje strek je. Lekker shoppen! En daarna stappen, met De rode schoentjes. Die dansen vanzelf, zonder pijn aan m’n voeten te krijgen.

Het Klein Duimpje – syndroom
Yvonne voegt toe dat ze zich soms Assepoester voelt als ze weer eens in haar eentje het hele huis moet schoonmaken. En van een collega herinner ik me het verhaal dat ze in een lingerie winkel opnieuw haar bh-maat op had laten meten. Ze dacht altijd 80A te hebben en bleek nu gewoon een 75B te zijn. Ze was opeens verlost van het Klein Duimpje-syndroom!
Zie je, die sprookjes zijn overal. Dus met dat lang en gelukkig komt het vast ook wel goed!

In het kader van hun 60-jarig bestaan mocht ik met mijn vriendin Yvonne (36) en haar kinderen Noud (8) en Evi (6) een weekend naar de Efteling. Volg onze belevenissen 7 weken lang in deze blog!

Over het Sprookjesbos
Evi: “Bij Assepoester vind ik iedereen zo mooi. Vooral als ze met de prins gaat dansen en dan gaan trouwen.”
Noud: “Op het kasteel van Doornroosje kun je goed klimmen en rennen.”
Yvonne: “Het blijft leuk om door de raampjes van de paddestoelen te kijken en zelf te ontdekken wat er gebeurt, in plaats van alles voorgeschoteld te krijgen.”
Cindy: “Het Herautenplein bij Ezeltje Strek je is leuk om te zitten en gezellig koffie te drinken.”

Vanaf deze week is de Efteling omgetoverd tot WinterEfteling

Lees ook de overige artikelen: