Je bent hier: Home > Health > Win-win! Dit is waarom iedereen een sportmaatje nodig heeft

Win-win! Dit is waarom iedereen een sportmaatje nodig heeft

Health
Win-win! Dit is waarom iedereen een sportmaatje nodig heeft

Jezelf naar de sportschool slepen, op de loopband gaan staan: het klinkt allemaal niet heel gezellig. Daarom zou sporten in een groepje ook helpen tegen stress, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Trommel je sportmaatjes dus maar vast op!

Dat sporten goed is voor je fysieke gezondheid, is geen verrassing. Daarnaast is het hartstikke lekker om op die manier je hoofd leeg te kunnen maken. Samen sporten zou ook heel goed zijn voor je mentale gezondheid, zo wijst onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift American Osteopathic Association uit. Het kan namelijk knap lastig zijn om jezelf te motiveren om nu echt te gaan hardlopen, maar als je een buddy hebt die op je wacht, is het veel moeilijker om ‘nee’ te zeggen. Daarnaast is het natuurlijk veel gezelliger om samen te gaan.

Welzijn

En dat zijn niet de enige voordelen aan samen sporten. Uit dezelfde studie komt namelijk naar voren dat wanneer je twaalf weken lang deelneemt aan groepslessen of sport met een maatje, zowel je fysieke áls je emotionele welzijn aanzienlijk verbetert. En wel met 25 tot 26 procent!

Lees ook
Zo houd je discipline om te (blijven) sporten

Sporten tegen stress

Daarnaast voel je je ook een stuk relaxter als je aan zo’n klasje hebt meegedaan. Het stressniveau van de deelnemers aan het onderzoek was namelijk na deze periode met wel 26 procent gedaald. Twijfel je dus nog over die bokslessen of zumba? Gewoon doen! Niet alleen ben je lekker sportief bezig, ook helpt sporten in een groep of met een maatje dus tegen stress. En het is nog een stuk gezelliger ook. Wedden dat je de volgende keer veel gemotiveerder bent om weer te gaan? Straks ga je het nog leuk vinden!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock 

Shoppen is altijd een goed idee