Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Nooit meer uit die luie stoel: door sporten kun je aankomen

Nooit meer uit die luie stoel: door sporten kun je aankomen

Nooit meer uit die luie stoel: door sporten kun je aankomen

Misschien wilde je nog de nodige uurtjes in de sportschool doorbrengen voordat de feestdagen voor de deur staan. Toch geldt voor sporten ook: less is more. Je kunt er namelijk zelfs van aankomen.

Lees ook: Bewezen: mensen die minder sporten hebben een gelukkigere relatie

Het komt allemaal door de zogenoemde ‘burn-out’. Wanneer jij jouw lichaam teveel pusht, zul je minder goed kunnen trainen én daardoor minder vet verbranden.

Uit balans
Hoewel jij misschien dacht gebalanceerd bezig te zijn door het vele eten te compenseren met veel sporten, raakt je lichaam juist hierdoor compleet in de war. Personal trainer en gezondheidscoach Liz Letchfor legt uit aan Popsugar: ‘Langdurig sporten met daarbij veel inspanning, vooral als aanvulling op de stress van je werk, leven, relaties en zelfbeeld, kan je in bijniermoeheid storten. Je lichaam heeft zijn vermogen om te vechten in wezen uitgeput, maar je blijft in de ‘vecht- of vluchtmodus’, doordat je blijft sporten. Vooral langdurige oefeningen, en oefeningen die veel inspanning vergen kunnen vermoeidheid, slechte prestaties, wazigheid en gewichtstoename veroorzaken (vooral rond je middel). Dit komt doordat je hormonen dan uit balans raken.’ Oh nee! Meer is volgens haar daarom lang niet altijd beter als het om sporten gaat. Wel weer een goed excuus om vanavond op de bank te kruipen.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Cosmopolitan | Beeld: iStock