Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > SOS dieetfouten

SOS dieetfouten

SOS dieetfouten

Je denkt dat je een goed dieet volgt, maar je valt niet af? Tijd om jezelf af te vragen of je alles wel goed doet. Deze vaak gemaakte denkfouten zorgen er namelijk voor dat je geen gewicht verliest, dus leer welke gewoontes je moet aan- en afleren.

Je slaat het ontbijt over om zo je calorie inname te beperken

Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om je metabolisme ’s morgens weer op gang te brengen. Als je niet ontbijt, is de kans groter dat je door je hongergevoel in de voormiddag al gaat snoepen of ongezonde snacks eet. Kies elke dag voor een gezond ontbijt, en na een tijdje wordt ontbijten een gewoonte. Een gezond ontbijt is gevarieerd, dus je eet er het beste ook een stuk fruit bij. Tip: heb je ’s morgens weinig tijd om te ontbijten? Pers dan de avond tevoren vers fruitsap.

Je eet te weinig calorieën 

Denk je dat je sneller afvalt naarmate je minder eet? Klopt niet. Je lichaam past zich gewoon aan door minder calorieën te verbranden. Het is dus beter om te streven naar een gezonde, evenwichtige voedingsstijl met drie maaltijden per dag.

Je dieet is niet geschikt voor het menselijk lichaam

Je krijgt niet de nodige voedingsstoffen binnen als je een soepdieet volgt, of een ander dieet gebaseerd op heel eenzijdige voeding. Kies een realistisch dieet waarvan je denkt dat je het een tijdje kan volhouden. Hoe realistischer en evenwichtiger het dieet dat je volgt, hoe groter de kans dat je het volhoudt en een blijvend resultaat bereikt.

Je eet geen snacks tussen de maaltijden door

Je kiest het beste voor een gezonde snack tussendoor om de uren tussen je lunch en je avondmaaltijd te overbruggen. Als je dat niet doet, word je hongerig en ga je instinctief op zoek naar een manier om je honger te stillen. En dat zijn niet de momenten waarop je de meest gezonde keuzes maakt, dus voorzie tijdig een gezonde snack. 

Alles is verloren omdat je hebt toegegeven aan de verleiding

Heb je ’s middags al gekozen voor een stuk chocola in plaats van een appel? En denk je dat de hele dag nu verloren is? Onzin! Als je te streng bent voor jezelf, zal je het dieet niet volhouden. In plaats van jezelf je zogenaamde zwakheid te verwijten, is het beter om gewoon verder te gaan met je dieet. Geef jezelf een schouderklopje omdat je erkent dat het een ongezonde keuze was, maar je er toch in slaagt om verder te werken aan een slanke lijn.

Bron: Flair.be

Lees ook:

Met deze tips lijk je slanker

Bewezen: met deze 2 diëten val je het meest af!

5 redenen om vaker citroenen te eten