Je bent hier: Home > Health > Sopdag

Sopdag

Health
Sopdag

Derde kerstdag sop ik standaard mijn koelkast uit: wat bewaren, wat kan er in de diepvries en wat moet onder handen genomen worden? Zo maakte ik dit gisteren van een halve knolselderij een heerlijke soep. Een kerstwaardige soep ook, want voldoende restjes voor de garnituur. Room, verse kruiden en garnaaltjes. Crème fraîche, een snufje kerrie en gekookte kip of ham is ook lekker.

Romige Knolselderijsoep, voor 2-3 personen:

1/2 knolselderij
750 ml bouillon (van tablet)
room
verse kruiden
Hollandse garnaaltjes

Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Kook de knolselderij in de bouillon in 15 minuten gaar en pureer met de staafmixer glad. Voeg eventueel wat extra water toe, al naar gelang je smaak: als maaltijdsoep mag de soep best stevig zijn. Breng de soep op smaak met een flinke scheut room, wat verse kruiden en bestrooi met wat garnaaltjes.

Shoppen is altijd een goed idee