Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Om déze redenen kun je je sokken beter aanhouden tijdens de seks

Om déze redenen kun je je sokken beter aanhouden tijdens de seks

Om déze redenen kun je je sokken beter aanhouden tijdens de seks

Voor veel mensen is sokken aanhouden tijdens de seks echt een no-go. Het wordt door velen van ook als een afknapper gezien als er geen blote voetjes in bed te vinden zijn. Maar think again, want deze gewoonte kan kan je seksleven namelijk verbeteren. Who would have thought

Sokken aan tijdens de seks

Sokken zijn gemaakt om je een comfortabel gevoel en warme voetjes te geven. En daardoor voel je je meestal ook meer relaxed in bed. En da’s hartstikke handig, want we weten allemaal dat ene relaxed en comfortabel gevoel de key is voor het bereiken van je hoogtepunt.

Koude voeten

Daarbij is niks erger dan koude voeten. Het is vreselijk oncomfortabel en leidt af. Volgens een studie blijkt zelf dat koude voeten je tijdens de seks net zo erg kunnen afleiden als de televisie die nog aan staat of je mobiel die ineens af gaat. Wow. En voor je partner is het natuurlijk ook wel fijn als hij niet jouw koude voeten hoeft te voelen (en jij die van hem of haar niet).

Lees ook
Tijd voor verandering: organisaties pleiten voor gratis anticonceptie in rechtszaak

Bloeddoorstroming

Seks met sokken aan stimuleert orgasmes, dat blijkt uit onder zoek van de Nederlandse wetenschapper Gert Holstege. Tachtig procent van de koppels kreeg een orgasme terwijl ze seks hadden met hun sokken aan. En maar vijftig procent van de koppels kreeg een orgasme toen ze geen sokken in bed droegen. Dit heeft alles te maken met de doorbloeding die wordt gestimuleerd omdat de bloedvaten in je voeten wijder worden als je sokken draagt. Lang verhaal kort: laat die sokken voor de gein maar lekker een keertje aan. You can thank us later. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Fem-Fem | Beeld: GettyImages