Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > WOW: Snapchat heeft een heleboel supercoole nieuwe features

WOW: Snapchat heeft een heleboel supercoole nieuwe features

Health
WOW: Snapchat heeft een heleboel supercoole nieuwe features

(Copyright: Corbis)

De kleinste Snapchataddict weet dat je al sinds 2014 live kunt videochatten met elkaar, maar dan moest je allebei op hetzelfde moment je chatscreen open hebben staan. Daar brengt Snapchat nu verandering in, want de app lanceerde zojuist een nieuwe, supercoole functie.

Als je Snapchat zojuist geüpdatet hebt, zul je merken dat de app een nieuwe functie heeft toegevoegd: audio en video calls. Yep, dat lees je goed. Je kunt vanaf nu eindeloos je beste vrienden opbellen via Snapchat. Helemaal gratuit.

(Foto: Snapchat)

Als je zelf niet in de app zit, krijg je een melding dat iemand je probeert te bellen. Je kunt er dan voor kiezen om de oproep te negeren, te beantwoorden met video of als je een bad hair day hebt, kun je er ook voor kiezen om de camera uit te laten. Terwijl je belt, kun je zelfs makkelijk tekstberichten blijven sturen.

Naast zijn ‘calls’, komt Snapchat ook met audio en video ‘notes’: korte video- en audioberichten die je snel kunt delen in een chatgesprek. Die berichten zullen ook weer verdwijnen wanneer je het gesprek verlaat, tenzij je ze bewaart door het bericht ingedrukt te houden. Bij de nieuwste update krijg je ook een hele reeks stickers, zoals je ze kent van Messenger, bijvoorbeeld.

(Beeld: Snapchat)

Ook je Snapchat Stories krijgen een kleine facelift. Wanneer je een nieuw verhaal begint te kijken, gaat de app automatisch de volgende verhalen in het lijstje laden. Dat maakt het gemakkelijker om tussen je ‘Stories’ te navigeren. Je kunt ook het volgende verhaal skippen door naar links te swipen. Wij hebben zo’n klein vermoeden dat we nóg verslaafder gaan raken dan we al waren. Als dat zelfs al kan…

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee