Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zijn smoothie´s eigenlijk wel gezond?

Zijn smoothie´s eigenlijk wel gezond?

Zijn smoothie´s eigenlijk wel gezond?

Een smoothie zit vol met fruit en fruit is gezond. Dan zal een smoothie dus wel super gezond zijn. Toch? Ben jij ook lichtelijk verslaafd aan smoothie´s? Dan hebben we helaas niet zo goed nieuws, het zijn namelijk stiekeme dikmakers.  

Laten we beginnen met iets positiefs: er zitten inderdaad veel vitamines in een smoothie dus dat is op zich goed. Maar doordat het fruit in een smoothie gemixt is worden de vezels kapot gemaakt. En het zijn nou juist de vezels die gezond zijn. De vezels in fruit zorgen er namelijk voor dat je een verzadigd gevoel krijgt. Zou je normaal al wel vol zitten na het eten van 2 à 3 stuks fruit, in een smoothie zitten er soms wel 20! Maar omdat de vezels van het fruit in de smoothie gebroken zijn, is het veel makkelijker om zo´n grote hoeveelheid fruit naar binnen te werken.

Foto: Gettyimages

Doordat je in één keer zo veel fruit binnen krijgt, krijg je ook veel fruitsuikers binnen. En doordat die suikers in zo´n heerlijk gemixt drankje verpakt zitten (zonder vezels) neem je die suikers ook nog eens extra snel op in je bloed, om ze vervolgens als reserves op te slaan. En voor je het weet zit er een kilo extra aan. Af en toe een smoothie mag natuurlijk best, maar elke dag is dus niet zo´n goed idee.

Een goed alternatief voor de traditionele fruit smoothie is een smoothie met een beetje fruit gemixt met groentes. Recepten voor lekkere groene-fruit smoothie´s vind je hier.

Bron: www.standaard.be

Lees ook: 

Recept: Perzik-gember shake

6 gewoontes waar mensen met een gezond gewicht bij zweren

8x eten dat gezond lijkt, maar dat juist niet is