Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Slecht nieuws: een bed delen kan slecht zijn voor je gezondheid

Slecht nieuws: een bed delen kan slecht zijn voor je gezondheid

Slecht nieuws: een bed delen kan slecht zijn voor je gezondheid

Fijn tegen je lief aankruipen na een lange dag werken: wat is er nu lekkerder? Dan hebben we vervelend nieuws: samen slapen kan nog wel eens heel slecht zijn voor je gezondheid.

Lees ook: OEI: slaap jij minder lang dan dit? Dan kun je evengoed níét slapen!

Uit een nieuwe studie van the American Academy of Sleep Medicine blijkt namelijk dat een bed delen ongezonde slaappatronen aanmoedigt en al bestaande slapeloosheid verergert.

Samen naar bed
Het grootste probleem bij stelletjes ontstaat doordat de ene partner zich wil aanpassen om de ander beter te laten slapen. Wat eerder naar bed, later op: het is nu eenmaal gezelliger om samen naar bed te gaan dan apart. Toch kun je dit beter niet doen. De kans is groot dat je hiermee je eigen functioneren op een slechte manier beïnvloedt.

Tegen de experts in
Ook ging het advies van de partners voor een betere nachtrust vaak tegen die van experts in. Bijna 75 procent van de ondervraagden moedigden een vroege bedtijd of laat opstaan aan, wat in direct conflict is met de principes van cognitieve gedragstherapie. Merk je dus dat je wat slaapproblemen hebt? Ongezellig, maar wat nachten apart van je lief zou weleens kunnen helpen.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Metro.co.uk