Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Slapend slank worden: doe de ‘Napercise-workout’

Slapend slank worden: doe de ‘Napercise-workout’

Slapend slank worden: doe de ‘Napercise-workout’

Zei daar iemand dat je slapend slank kon worden? In een sportschool? Jep, het is echt waar: de Britse sportketen David Lloyd biedt zogeheten Napercise-lessen aan, waarbij je naar de les komt om te slapen.

Lees ook
Bewezen: Deze Italiaanse gewoonte maakt slanker

De ultieme ‘workout’ voor ouders
De fitnessketen ontdekte dat maar liefst 86 procent van de ouders oververmoeid door het leven gaat en bedacht daarom de Napercise-lessen. “Slaap is veel belangrijker dan veel mensen denken,” vertelt een slaapexpert die de lessen bedacht. “We denken vaak alleen aan kortetermijneffecten wanneer we moe zijn of weinig concentratie hebben, maar slaap is ook essentieel voor ons fysieke en mentale welzijn op lange termijn.”

Juiste temperatuur
Tijdens een les, die 45 minuten duurt, doe je eigenlijk niets meer dan een dutje. Voor iedere ‘sporter’ is er een bed ter beschikking, er staat rustgevende muziek aan en de temperatuur wordt zo ingesteld dat ie optimaal is om tijdens je slaap calorieën te verbranden.

Kunnen we ons vast opgeven?
De testfase van de slaaplessen is momenteel nog in volle gang bij een David Lloyd-filiaal in het Britse Kent. Wij duimen alvast dat we deze les ook in Nederland kunnen gaan volgen.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem dan nu een abonnement! Dankzij onze speciale lente-aanbieding scoor je maar liefst 10 nummers voor slechts €10.

Beeld: David Lloyd.