Je bent hier: Home > Health > Slanke bietensalade

Slanke bietensalade

Health
Slanke bietensalade

Wil je lekker slank de zomer in? Zet dan een heerlijke salade met rode bieten op tafel. Deze groente bevat veel vezels en eiwitten, waardoor je weinig calorieën binnenkrijgt, maar wél snel vol zit. Met geitenkaas en balsamicoazijn breng je ze helemaal op smaak. 

header-BIETEN
Rode bieten zijn niet de favoriete groente van iedereen. Niet zo vreemd, wat de bieten bevatten een expliciete grondsmaak. Toch is het raadzaam om af en toe rode bieten op het menu te zetten, want ze zijn ontzettend voedzaam.

Zo zijn rode bieten rijk aan vitaminen en mineralen en daardoor goed voor ons immuunsysteem. Ook bevatten bieten tien procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ijzer en hebben ze een positief effect op het uithoudingsvermogen. Daarom zie je sporters vaak rodebietensap drinken. Rode biet is eveneens goed voor gezond bloed en het hart. Heb je een hoge bloeddruk, dan is het zelfs raadzaam om rodebietensap te drinken.

Behalve dat rode bieten heel voedzaam zijn en rijk aan antioxidanten kun je er ook gevarieerde gerechten mee op tafel zetten. Koken, rauw of roosteren, het is allemaal mogelijk. Hieronder een heerlijk recept om deze zomer te bereiden.

 

Wat heb je nodig?

4 personen | 30 minuten + 15 minuten marineren

– 1 kg rauwe bieten
– 1 bol knoflook
– 5 blaadjes salie
– 3 el olijfolie
– (Keltisch) zeezout en versgemalen zwarte peper
– 1 1/2 el balsamicoazijn
– 80 g zachte geitenkaas
– 1 handje rucola
– 1 handje broccolikers

 

Zo maak je het!

Schil de bieten en snijd ze in dunne plakken. Doe ze in een braadslee. Snijd de knoflook ongepeld overdwars doormidden. Snijd of scheur de salieblaadjes in reepjes en schep met de knoflook door de bieten. Doe er de olijfolie bij. Zorg dat de bieten en de knoflook aan alle kanten bedekt zijn met een dun laagje olie. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Laat de bieten ongeveer 15 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de braadslee in de oven en rooster de bieten in ongeveer 35 minuten gaar. Haal de schaal uit de oven, besprenkel met de balsamicoazijn en verbrokkel de geitenkaas erboven. Zet de schaal nog 5 minuten onder de grill. Garneer de bieten met een handje rucola en (zelfgekweekte) broccolikers. Serveer met een groene salade en met krieltjes met lamsoor.

 

kleiner-formaat-boek-natuurNatuurlijk! Elke dag écht eten
Dit recept is afkomstig uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van Anne Marie Reuzenaar. In dit informatieve kookboek met meer dan 120 recepten wordt de zin en onzin van voedselhypes besproken en word je mee teruggenomen naar de basis. Geen eten dat in de fabriek in elkaar is geknutseld, maar écht eten, zonder geraffineerde suikers, kunstmatige E-nummers en vrijwel zonder tarwe en koemelk.

Bestellen? Het boek is onder andere verkrijgbaar via Bol.com voor € 19,99. 

 

 

 

 

Bron: Margriet.nl

Shoppen is altijd een goed idee