Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Slaap je slecht deze koude maanden? Dít eten zorgt voor een goede nachtrust

Slaap je slecht deze koude maanden? Dít eten zorgt voor een goede nachtrust

Slaap je slecht deze koude maanden? Dít eten zorgt voor een goede nachtrust

Eerlijk: laat op de avond nog van alles naar binnen werken, is niet bepaald goed voor je figuur. Maar goed, behalve een goed figuur is ook een goede nachtrust ons veel waard en nu wil het geval dat sommige happen ervoor zorgen dat je slaapt als een roos. We zetten ze voor je op een rij:

Lees ook
‘Ouders willen meer gezond eten op school en in supermarkt’

Een kaasplankje
Inclusief pistache- en walnoten. Want – er volgt een ietwat technische verhaal – kaas zit bommetje vol calcium en dat helpt het lichaam bij de opname van tryptofaan (ook te vinden in eerder genoemde noten). Tryptofaan is weer van belang bij de aanmaak van serotine, die weer zorgt voor de aanmaak van het hormoon melatonine, een stof die helpt bij je natuurlijke dag- en nachtritme. Zo klaar als een klontje, niet?

Tonijn
Een toastje tonijn voor het slapen gaan kan ook geen kwaad. De vis zit namelijk vol met vitamine B6 zit. Deze is belangrijk voor de aanmaak van serotine en melatonine, die – zoals eerder gezegd – bést welkom zijn als je een nacht goed wil slapen.

Bananen
Wil je heerlijk in slaap komen, dan helpt het mee wanneer je spieren relaxed zijn en je geen onrust in je hoofd hebt. De snack die je daarbij kan helpen is de good ol’ banaan, die magnesium en kalium bevat die daaraan bijdragen. Ook te vinden in de gele rakkers: het inmiddels bekende tryptofaan.

Bladgroentes
Vele groene bladgroentes barsten van calcium en magnesium, zoals spinazie, andijvie, boerenkool en paksoi. Daarentegen kun aubergine en tomaat beter overslaan ’s avonds. Deze bevatten tyramine, dat norepinefrine (vergelijkbaar met adrenaline) aanmaakt. Iets waar je juist vlak voor je je nest induikt, zo min mogelijk van wil hebben.

 

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Beeld: iStock