Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Shoppen in Haarlem

Shoppen in Haarlem

Shoppen in Haarlem

Haarlem is ontzettend leuk om een dagje of weekendje door te brengen!

Heb je zin in een lekker dagje shoppen maar wil je eens naar een andere stad dan Amsterdam? Haarlem zit boordevol verrassingen en wordt ook wel eens ‘klein Amsterdam’ genoemd. Pak de auto of trein en ga lekker shoppen, wandelen of een terrasje pakken in Haarlem.

Terrasjes
Wanneer je in de stad bent en het zonnetje schijnt wil je natuurlijk zo snel mogelijk op een leuk terrasje neerstrijken. Op de Grote Markt en de Botermarkt vind je veel gezellige terrasjes. Het is vaak wel even zoeken naar een plekje, want iedereen wil natuurlijk in het zonnetje zitten!

Shoppen
Haarlem is een geweldige stad om te winkelen. In de Grote Houtstraat vind je de bekende en grotere winkelketens. Wil je bijzondere en kleinere winkeltjes bezoeken? Duik dan eens een zijstraatje in. In de Warmoesstraat, de Kleine Houtstraat en de Gierstraat vind je veel verrassende winkels. Handig: alles ligt op loopafstand waardoor je niet de hele stad door hoeft te crossen.

Bezienswaardigheden
Bewaar je het winkelen liever voor een andere keer? Haarlem is een oude stad en heeft een rijke geschiedenis. Alleen al lopen door de binnenstad van Haarlem is ontzettend leuk. Vooral de Vijfhoek is een leuke buurt om eens te bekijken. Bezoek je liever een museum? In Haarlem is het oudste museum van Nederland gevestigd, namelijk het Teylersmuseum. Ook kun je een bezoekje brengen aan het Dolhuys of het Frans Hals museum.

De St Bavo Kerk & terrasjes
De St Bavo Kerk is gelegen aan de Grote Markt. Wanneer je in Haarlem bent, is een bezoekje aan deze kerk zeker de moeite waard. Je kunt de kerk op maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur bezichtigen. De voornaamste blikvanger is het indrukwekkende Müller-orgel.

Combineren met het strand
Haarlem ligt vlakbij de kustplaatsen Bloemendaal en Zandvoort aan Zee. Heb je na een dagje stad behoefte aan een beetje rust op het strand? Met de trein, bus of auto sta je binnen een half uur op het strand. In zowel Bloemendaal als Zandvoort zijn veel gezellige strandtenten waar je een hapje kunt eten!