Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Shocking: Facebook weigert advertentie van plussize model

Shocking: Facebook weigert advertentie van plussize model

Shocking: Facebook weigert advertentie van plussize model

Facebook heeft een advertentie van plussize model Tess Holliday geweigerd online te plaatsen. Dit omdat de foto ‘een ongewenst beeld van het vrouwelijk lichaam’ zou weergeven.

Bikini
Op de foto is het model in bikini te zien. Het plaatje diende juist als advertentie voor een feministische organisatie die zich inzet voor meer positiviteit omtrent vrouwenlichamen. De Australische organisatie Cherchez La Femme, waarvoor de advertentie gemaakt was, laat dan ook weten erg boos te zijn over het besluit van Facebook.

Op Instagram plaatste Tess deze foto. ‘Woman aren’t our competition, but our sisters & friends’, schreef ze erbij.

Slecht gevoel
De reden voor het bannen van de advertentie is dat volgens Facebook een vrouwenlichaam als dit vrouwen een slecht gevoel zou geven. Het team van Facebook zegt dat een positief gevoel beter opgeroepen had kunnen worden door een foto van bijvoorbeeld een sportende dame of een meisje op de fiets.

Acceptatie
Volgens Jessamy Gleeson, woordvoerder van de Australische organisatie, gaat dit incident over acceptatie van het vrouwenlichaam. Het bannen van een advertentie als deze is volgens hem niet de manier om eetstoornissen en een negatief zelfbeeld tegen te gaan ‘Op een bepaald punt moet je accepteren dat vrouwen van verschillende gewichten bestaan op Facebook,’ vertelt de woedende Gleeson.

Wat vinden jullie van deze actie van Facebook?

Lees ook:

Bron: Metronieuws