Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dít zijn de meest voorkomende blessures tijdens een potje seks

Dít zijn de meest voorkomende blessures tijdens een potje seks

Dít zijn de meest voorkomende blessures tijdens een potje seks

Euroclinix heeft een onderzoek gedaan naar verschillende soorten seksblessures. En wat blijkt? Van de 2000 Britse volwassenen die hebben meegedaan aan die onderzoek, heeft een derde van de geïnterviewden wel eens een blessure opgelopen tijdens een potje seks. Het was soms zelf zo erg dat ze langs het ziekenhuis moesten. Dus de volgende keer toch maar een beetje oppassen als je de liefde bedrijft.

1. Blaasontsteking.

Een van de meest voorkomende blessures door seks is een blaasontsteking. En hoe voorzichtig je ook bent, het blijft moeilijk te vermijden. Blijf vooral genoeg water drinken. Stop het na een tijdje nog niet? Breng dan een bezoekje aan de huisarts

2.Vaginale scheurtjes

Vaginale scheurtjes zijn het gevolg van seks hebben als je niet nat genoeg bent. Maar daar is een hele simpele oplossing voor: glijmiddel. Heb je toch last van vaginale scheurtjes? Probeer het dan schoon te houden met warm water. En uh, een paar dagen geen seks hebben is ook een aanrader.

3. Rugklachten

Een andere veelvoorkomende blessure door een potje seks zijn de rugklachten. Ja, daar hebben we allemaal wel eens last van gehad. Neem vooral genoeg rust, ga niet teveel onnodige bewegingen maken en neem eventueel een paracetamol. Blijft de pijn aanhouden? Ga dan naar de huisarts.

4. Brandplekken van het tapijt

Tja, wat kan je hierover zeggen? Soms gaan lust en tapijten niet zo heel goed samen? Brandplekken zijn natuurlijk nooit prettig. Probeer de wond vooral zoveel mogelijk schoon te houden en smeer er eventueel nog wat Aloë Vera-zalf op. En misschien de volgende keer toch maar weer seks hebben op het bed.

5. Verzwikte spier

Dit zijn ook van die blessures die vaak gebeuren tijdens een potje wild stoeien. Hierbij geldt hetzelfde als bij de rugklachten. Rust goed uit, ga niet onnodig veel bewegen en neem een paracetamol in. Maar als de pijn aanhoudt, is het verstandig om toch even langs de huisarts te gaan.

6. Voorwerpen op … vreemde plekken

We willen niet eens weten hoe het is gebeurd. En we zullen ook zeker niet judgen. Maar soms komt het wel eens voor dat bepaalde huishoudelijke voorwerpen in bepaalde lichamelijke openingen blijven steken. Ga dan meteen naar de huisarts of de eerste hulp. Meteen!

Lees ook
Pas maar op: dit fitnessapparaat zorgt voor de meeste blessures

7. Branderig gevoel

Ja, branderig gevoel. En dan bedoelen we niet door vaginale scheurtjes. Maar door het gebruik van bepaald voedsel. Waarom je seks zou hebben met een chilipeper gaan we niet vragen. Maar probeer eens wat melk, dat helpt meestal goed tegen hete of scherpe stoffen. En uhm, volgende keer misschien niet meer doen.

8. Een gebroken penis

And last but not least: de gebroken penis. Natuurlijk weten we allemaal dat er geen bot in een penis zit, dus hij breekt niet echt. Maar als je soms net even een ander standje wil proberen en je met je volle gewicht bovenop de penis van je man beweegt, kan het wel zijn dat hij knakt. Auw! Ook dan meteen naar de eerste hulp of naar de huisarts!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: GettyImages