Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Schitter met deze glow-in-the-dark tattoo

Schitter met deze glow-in-the-dark tattoo

Schitter met deze glow-in-the-dark tattoo

e-skin

afbeelding: L’ADN

Body-art is er al in alle soorten en maten, maar deze nieuwste innovatie spant de kroon. Elektronische huid! Gaan we nu definitief Frankenstein achterna?

 

Deze ultra-flexibele organische huid is fijner dan je werkelijke huid en past om je hand of om je hele arm. Als een soort heel dun doorschijnend handschoentje sluit de tweede huid moeiteloos aan op jouw eigen velletje.

Japanse onderzoekers hopen deze elektronische huid, ook wel e-skin (kort voor electronic skin), in te zetten voor biomedische doeleinden – zoals het meten van je hartslag, de hoeveelheid suikers in je bloed of juist het zuurstofgehalte. Het zou dokters bovendien veel werk besparen als ze niet steeds opnieuw de vitale functies van patiënten hoeven te controleren met allerlei verschillende apparatuur.

Draagbare elektronics zijn al langer een hot-topic: denk bijvoorbeeld aan de Google Glass die een paar jaar geleden gelanceerd werd. Toch is de e-skin een bijzondere innovatie, omdat eerdere apparatuur niet half zo flexibel was. Als je op je Google Glass gaat zitten, is ‘ie namelijk gewoon stuk. De e-skin zou echt als een tweede huid zijn; bestand tegen (vochtige) buitenlucht, stootjes en andere onvoorziene omstandigheden.

 

 

Bron: Forbes, l’ADN // Afbeelding: l’ADN 

 

Lees ook: