Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Say what: luisteren naar Beyonce zou je dommer maken

Say what: luisteren naar Beyonce zou je dommer maken

Say what: luisteren naar Beyonce zou je dommer maken

De kans is groot dat jij net als wij een complete girlcrush hebt ontwikkeld voor Beyoncé. Haar stem, haar moves, haar video’s; alles wat Queen B doet is in onze ogen briljant. Maar als je iedere dag haar albums op repeat hebt staan, zou dat je dus dommer kunnen maken. Wij weigeren dit te geloven!

Schoolprestaties
Onderzoeker Virgil Griffith deed een onderzoekje naar de invloed van je muzieksmaak op je intelligentie. Hoe hij dit deed? Virgil maakte een complete database, waarbij hij de gemiddelde schoolprestaties van verschillende scholen in Amerika maakte. Hierin verwerkte hij alle Facebook likes van de leerlingen, om zo te kunnen zien welke muzieksmaak de leerlingen van verschillende leerniveaus hadden.

Kort door de bocht
Het onderzoek an sich is natuurlijk zeker interessant voer voor een uitgebreid onderzoek, maar deze onderzoekswijze lijkt ons niet héél betrouwbaar. Al helemaal niet wanneer de uitkomst is dat mega blanke muziek voor een hogere intelligentie zou zorgen en ‘African American’ muziek je juist dommer maakt. Dat is wel heel kort door de bocht. En dat vinden wij zonde, aangezien de invloed van muziek op je functioneren wel een leuk onderwerp voor een uitgebreid onderzoek is! Wie weet een slimme brein om het onderzoek nogmaals uit te voeren?

Bron: NSMBL

Lees ook: