Je bent hier: Home > Health > Salade met burrata

Salade met burrata

Health
Salade met burrata

Een burrata is een kaasje met een buitenkant van mozzarella, gevuld met een mengsel van room en mozzarella. Je kan het in stukjes snijden en lekker door de salade doen. Als je er nog eens vijgen, parmaham en sinaasappeldressing bij doet dan krijg je deze lekkere salade!
HEADER---BURRATA

Dit heb je nodig:

Sap van 2 sinaasappels
2 el honing
6 el extra vierge olijfolie
2 el balsamicoazijn
2 kruidnagels,
fijngehakt versgemalen peper en zeezout
2 el pompoenpitten
1 grote rode ui,
in dunne ringen sap van ½ citroen
150 g gemengde sla
6 verse vijgen, gehalveerd
50 g parmaham
2 bollen burrata* of 2 bollen buffelmozzarella, in grove stukken gescheurd
4 takjes paarse basilicum

 

Zo maak je het:

Breng het sinaasappelsap met de honing aan de kook en laat in ± 8 min. inkoken op halfhoog vuur. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Voeg de olie, de azijn en de kruidnagel toe en klop tot een lobbige dressing. Maak op smaak met peper en zout. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan krokant. Schep de ui om met het citroensap. Verdeel de sla over vier borden en leg de vijgen en de ham erop. Verdeel de burrata en de ui erover en lepel de dressing erover. Garneer met de pompoenpitten en de basilicum. Dit gerecht is voor 4 personen.

 

Bron: Margriet.nl

 

Shoppen is altijd een goed idee