Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Uit onderzoek is gebleken: ruzie maken met je broers of zussen maakt je een beter mens

Uit onderzoek is gebleken: ruzie maken met je broers of zussen maakt je een beter mens

Uit onderzoek is gebleken: ruzie maken met je broers of zussen maakt je een beter mens

Had jij vroeger ook altijd ruzie met je broers of zussen? En kon je ze totaal niet uitstaan? Het zal dan misschien thuis niet altijd even gezellig zijn geweest, maar er zit dus blijkbaar ook een positieve kant aan dit geruzie!

Ruzie

Als je terug kijkt op je jeugd herinner je je vast de leuke momenten. Maar hoe zit het met al die ruzies die je had met je broers en zussen? Die gingen natuurlijk helemaal nergens over, maar toen waren al die ruzies meer dan gerechtvaardigd. Je ouders hebben waarschijnlijk met hun handen in het haar gestaan, niet wetend wat te doen. Maar gelukkig kun je ze nu geruststellen. Die ruzies hebben namelijk ook een positieve kant. Dit gedrag maakt je namelijk een beter mens.

Lees ook
Geen discussies: deze 4 sterrenbeelden kunnen niet tegen ruzie

Beter mens

Het is dus eigenlijk gewoon hartstikke gezond om ruzie te maken met je broers en zussen. Deze situaties zorgen er namelijk voor dat je zowel mentaal als emotioneel een behoorlijke groei doormaakt. Door deze ruzies leer je steeds meer hoe je je argumenten het beste kunt verwoorden en je wordt er ook nog eens een socialer mens van. En daarboven op wordt je ook nog eens een slimmer individu, doordat je jezelf dus beter kunt verwoorden. Je mag je broers en zussen dus wel dankbaar zijn! Die ruzies hebben ervoor gezorgd dat jij jezelf al op vroege leeftijd hebt kunnen ontplooien. Maar, dan moeten die ruzies wel na de jeugd en puberteit zijn gestopt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages