Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Roodharigen opgelet: mensen met rood haar blijven langer jong

Roodharigen opgelet: mensen met rood haar blijven langer jong

Roodharigen opgelet: mensen met rood haar blijven langer jong

Er zijn veel vooroordelen over roodharigen. Zo zouden ze een opvliegend karakter hebben, gevoeliger zijn voor pijn en kunnen ze nogal ijverig overkomen. Niet echt een positieve opsomming als je het ons vraagt. Daarom hebben we nu goed nieuws: mensen met rode haren blijven ook langer jong.

Lees ook: Yes! Komt er ein-de-lijk een roodharige emoji?

Je mag daarom zeker trots zijn op jouw rode lokken. Niet alleen ben je vrij uniek, maar ook hebben Nederlandse wetenschappers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam iets heel positiefs ontdekt. Je hoeft namelijk niet aan de slag met allerlei anti-rimpel crèmes of verjongingskuren, want jij als roodharigen lijkt van jezelf al zo’n twee jaar jonger! Is dat even mooi meegenomen.

Gen
Hoe dat kan? Nou, gingers dragen een bepaald gen met zich mee. Deze zorgt ervoor dat ze jonger lijken én ook langer jong blijven lijken dan mensen met blond of bruin haar. Dit specifieke MC1R gen zorgt ervoor dat jouw coupe zo’n mooie rossige kleur heeft, maar is ook verantwoordelijk ook voor jouw lichte, verbrandingsgevoelige huidje. Toen de onderzoekers 2700 oudere Europeanen onderzochten, kwamen ze tot de conclusie dat de dragers van het MC1R gen gemiddeld twee jaar jonger leken dan ze eigenlijk waren.

Jong te zijn
Professor Dr. Manfred Kayser, een van de onderzoekers van deze studie, legt uit: ‘Voor de eerste keer is er een gen gevonden dat gedeeltelijk verklaart waarom sommige mensen er ouder uit zien en andere jonger voor hun leeftijd. Het is al sinds onheuglijke tijden een wens om jong te zijn voor iemands leeftijd.’ Maar dit gen zorgt er niet alleen voor dat je er jonger uitziet, ook zou het bijdragen aan een langzamere veroudering. Roodharigen zouden daarom ook gezonder zijn dan mensen met een andere haarkleur. Ha!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Beautify | Beeld: iStock