Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het roer omgooien: zo kom je erachter wat je écht wilt in het leven

Het roer omgooien: zo kom je erachter wat je écht wilt in het leven

Health
Het roer omgooien: zo kom je erachter wat je écht wilt in het leven

Of het nou gaat om je dagelijkse routine, je baan of heel iets anders: je kunt in op een gegeven moment in een bepaalde sleur terechtkomen. Het is ook zeker geen ongewone gedachten als je het roer wil omgooien, met het idee dat je dan eindelijk écht gelukkig wordt en je échte doelen na kan streven. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Deze tips geven je een duwtje in de juiste richting.

Glimlach

We beginnen maar meteen met de eerste tip: wat brengt bij jou een glimlach op je gezicht? Wie weet is het juist werken met je handen, terwijl je nu 40 uur in de week naar een computerscherm zit te staren. Kijk dan toch eens of daar niet iets in mogelijk is.

Roer omgooien

Nu is het natuurlijk hartstikke fijn om te doen wat je leuk vindt, maar misschien is dat op dit moment gewoon even niet mogelijk. Wie weet wil je een huis kopen en zit je vast aan dat contract of zijn er andere redenen waarom je niet van baan kunt switchen. Bedenk dan ook goed wat je op dit moment nodig hebt en hoe je hierin die balans in kunt vinden. Dit kan gaan van meer vrije tijd tot juist meer uitdaging. Vind jij elke maand een vet salaris het belangrijkste of gaat het jou meer om de doorgroeimogelijkheden? Allerlei aspecten om rekening mee te houden.

Lees ook
Waarom sleur goed is en de sleutel tot een gelukkiger leven

Omring je met de juiste mensen

Merk je dat je collega’s je niet helpen om te groeien, maar je juist naar beneden proberen te krijgen? Dat is natuurlijk geen fijne werksfeer én het wordt zo een stuk lastiger om je doelen te behalen. Omring je daarom (zover dat kan) met de juiste mensen of spreek iemand erop aan. Blijf daarnaast bezig: wanneer een kennis ongeveer doet wat jij ook wel zou willen, benader deze persoon dan. Door uit te spreken waar je naar op zoek bent, openen misschien wel nét de juiste deuren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee