Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Richt je keuken anders in en verlies kilo’s!

Richt je keuken anders in en verlies kilo’s!

Richt je keuken anders in en verlies kilo’s!

Je zou kilo’s kunnen verliezen door je keuken anders in te richten. Daar willen we meer van weten!

Verlies kilo’s

Voedingspsycholoog Brian Wansink zegt: ‘Wie wil afvallen, moet beginnen met de keuken. Door je omgeving slim te veranderen, verlies je vanzelf gewicht.’ Deze bevindingen schreef hij op in zijn boek Slim By Design, mindless eating solutions for everyday life. Weg met het broodmandje op tafel, gebruik kleinere borden en zit altijd met je rug naar de keuken in een restaurant. Hij beweert dat wie de keuken slim inricht, gemakkelijk twee kilo verliest zonder het te beseffen. De tips van voedingspsycholoog Brian Wansink  op een rij:

Loungeruimte
Maak je van keuken geen loungeruimte. Want hoe meer tijd je in de keuken doorbrengt, hoe meer je zult eten. Dat betekent: geen televisie, geen rondslingerende tijdschriften, geen relaxte stoelen.

Verstop lekkers
Als je de koektrommel niet ziet, dan denk je er ook niet aan. Dit geldt ook voor snoep en chocolade. Opbergen in gesloten keukenkastjes is volgens hem erg belangrijk. Out of sight, out of mind.

Schilder de keuken
Opvallende kleuren jagen ons op, waardoor we sneller en meer eten. Donkere kleuren hebben een relaxend effect, waardoor je te lang in de keuken zou blijven hangen. Kies daarom voor een neutrale zachte kleur in de keuken.

Pan op tafel?
Schep je eten op in de keuken en zet geen pannen of potten van het fornuis op tafel. Zo eet je wel 19% minder dan wanneer alles wél op tafel staat om zelf op te scheppen.

Rode wijn in witte-wijnglazen
Door rode wijn voortaan in een witte-wijnglas te schenken, drink je 12% minder dan wanneer je het in een glas voor rode wijn zou schenken. Gebruik ook voor limonade of frisdrank kleine glaasjes.

 

Lees ook:


Bron: Goedgevoel.be