Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Gestrest? Ga kleuren!

Gestrest? Ga kleuren!

Gestrest? Ga kleuren!

Kleuren iets voor kinderen? Wel nee! Steeds meer mensen ontdekken hoe rustgevend het is om lekker te kleuren en zo je gedachten even uit te zetten. Daarom zijn er nu ook kleurplaten voor volwassenen. Wil je gratis kleurplaten voor volwassenen printen? Wij hebben de mooiste verzameld op ons Pinterest bord.

Kleurplaten voor volwassenen

Misschien kon je vroeger als kind wel uren bezig zijn met een kleurplaat. Zo ergens halverwege de basisschool verliezen de meesten hun interesse in de standaard kinderkleurplaten. Toch is het een ideale manier om even je verstand op 0 te zetten en je alleen nog te focussen op je kleurkeuze en plaat. Het werkt eigenlijk als een mindfullnes oefening. De hele dag door krijg je allerlei prikkels binnen. Door het kleuren concentreer je je op één ding waardoor je de rest even helemaal vergeet en van je af kunt zetten.

2 linkerhanden

Het leuke aan kleuren is dat er verrassend mooie platen ontstaan. Misschien kleur je heel symmetrisch een mandala in, of maak je liever een bont kunstwerk? Met potlood of stift? Draai je rondje tijdens het kleuren of kras je fijne lijntjes? Het maakt niet uit. Er zijn geen regels, je kunt kleuren zoals jij dat leuk vind. Zelfs met 2 linkerhanden en zonder na te denken over kleurpatronen heb je al snel een mooi eind resultaat en een uurtje ontspanning.

Probeer het zelf

Inmiddels is het kleuren razend populair. Er zijn verschillende kleurboeken op de markt in diverse prijsklassen; van 99 cent bij de Action tot boeken van €15 voor platen en kaarten in allerlei thema’s. Wil je het kleuren eens uitproberen? Speciaal voor jou hebben we een aantal kleurplaten om uit te printen verzameld op een Pinterest board. Druk ze af, zoek je kleurpotloden of stiften op en focus je op het kleuren zelf. Weg met die stress!

Kleurplaten voor volwassenen printen

Wil je kleurplaten voor volwassenen printen? Ga dan naar ons Pinterest bord en kies jouw favoriet.

 

Volg het bord Kleurplaten voor volwassenen van Flair op Pinterest.