Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Relaxen in de sneeuw

Relaxen in de sneeuw

Relaxen in de sneeuw

Reis je binnenkort af naar de bergen, maar word je al moe als je aan zeven dagen skiën denkt?Relax! Niets is zo rustgevend als ongerepte witte sneeuw en er is ook van alles te doen in het dal… wat bovendien een stuk beter is voor het milieu. Voor deze activiteiten zijn namelijk geen liften, sneeuwkanonnen en boomkap nodig.

Net terug uit Oostenrijk (Zillertal Arena), wil onze collega Marleen deze tijd voor jezelf-tips graag met je delen!

Snowshoe hiken
Je voelt je in het begin een soort waggelende eend, maar als je het lopen op deze grote sneeuwschoenen eenmaal door hebt, is het hartstikke leuk. Vooral als je je niet beperkt tot de makkelijke gebaande paden, maar je ook waagt aan omhooglopende hellinkjes. Toegegeven, het is best vermoeiend, maar bedenk dan dat inspanning óók ontspanning is! 

Paardrijden
Paardrijden is niet alleen iets voor de zomer, in de winter is het net zo de moeite waard. Stevig in het zadel geniet je van het besneeuwde landschap terwijl je paard rustig doorwandelt. Niet aan te raden voor bange poeperts, want dat voelt het dier meteen en voor je het weet lig je in de sneeuw (gelukkig heb je een zachte landing).

Langlaufen
Vergeet het truttige imago voor een keer en ga voor dit horizontale skiën. Het heeft zo zijn voordelen om niet in blinde paniek naar beneden te suizen; al langlaufend kun je optimaal genieten van de rustgevende werking van de natuur.

Wandelen
Wandelen suf? No way! In de sneeuw is het hartstikke romantisch en aangezien het in de bergen best wat inspanning kost, kun je die aan het eind van de rit mooi belonen met een kop dampende chocolademelk met slagroom.

Paardesleetocht
Hartstikke romantisch! Goed ingestopt in dekens word je voortgetrokken door een idyllisch landschap. Vooral ’s avonds is dit een aanrader, wanneer gezellig verlichte huisjes aan je voorbij trekken. Tip: neem een thermoskan Glühwein mee!

Spa
Niets is zo lekker na een dag in de buitenlucht als een heet stoombad. Weliswaar minder goed voor het milieu, maar wel ultieme ontspanning voor jezelf! Laat die afvalstoffen lekker afvoeren terwijl je helemaal aan niets meer denkt…