Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Regelmatig chocolade eten kan de kans op hartritmestoornissen verkleinen

Regelmatig chocolade eten kan de kans op hartritmestoornissen verkleinen

Regelmatig chocolade eten kan de kans op hartritmestoornissen verkleinen

Heb jij na het eten ook altijd zin in zoet? Wij wel. Het is eerder regel dan uitzondering dat we in de avond een paar stukjes (of een halve reep) chocolade verorberen, maar met het oog op de naderende zomer proberen we dit nu toch wat vaker te laten. Recent onderzoek wijst echter uit dat we beter gewoon kunnen doorgaan met het eten van chocolade, want dit zou de kans op hartritmestoornissen verkleinen. Halleluja!

Lees ook: Dít is het allergezondste ingrediënt ter wereld

Grootschalig onderzoek
Wetenschappers hebben voor dit onderzoek allerlei persoonlijke gegevens vastgelegd van meer van 55.000 Deense mannen en vrouwen, over een periode van veertien jaar. Vooral de levensstijl en de gezondheid werd gedurende deze periode nauwkeurig in de gaten gehouden. Ook moesten de deelnemers bijhouden hoe vaak en hoe veel chocolade zij aten.

Chocolade to the rescue
Na de onderzoeksperiode hadden 3.346 van de mannen en vrouwen last van boezemfibrilleren. Maar wat bleek? Opvallend genoeg gaf een groot deel van deze respondenten met hartkwalen aan dat ze minder vaak of weinig chocolade aten. De wetenschappers concludeerden hieruit, dat mensen die vaker chocolade eten, 10% minder kans hebben op het ontwikkelen van hartritmestoornissen. Mensen die elke week 30 gram nuttigen, zagen hun kans op de stoornis zelfs met 17 procent verminderen.

Nu is dit natuurlijk geen vrijbrief om iedere dag meerdere repen Tony’s Chocolonely naar binnen te werken (hoe heerlijk zou dát zijn!!!), maar het is wel goed om te weten dat dat dagelijkse stukje chocolade hartstikke gezond is. Wij hollen alvast naar de winkel om een voorraadje van onze favoriete repen in te slaan! 😉

via GIPHY

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Nu.nl