Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waarom alcohol dik maakt

Waarom alcohol dik maakt

Waarom alcohol dik maakt

Hoe verstandig is alcohol voor de lijn? Eén ding staat vast: je wordt er niet slank(er) van…

Alcohol

Als je dagelijks beweegt en gezond eet, vormt alcohol niet zo’n probleem. Dan verbrand je al die calorieën wel en houd je de schadelijke effecten van alcohol binnen de perken. Maar beweeg je nauwelijks, eet je niet zo bijster gezond, sport je niet en drink je (bijna) elke dag? Dan slaat de wijzer op de weegschaal al snel door!

Suikers

Alcohol wordt in je lichaam voor een groot deel omgezet in suiker. Een teveel aan suiker in je bloed sloopt je van binnenuit. Drink je dagelijks? Dan krijg je elke dag een portie suiker binnen en kun je op de langere termijn problemen verwachten.

Snacken

Alcohol zet aan tot snacken en snaaien: een kaasje, chips, een stukje brood met tapenade. Staan er hapjes op tafel? Met een drankje op is het extra moeilijk om je in te houden.

Lui

Alcohol maakt lui. Na een avondje borrelen gaan we meestal echt niet nog een stuk hardlopen. We nemen het liefst een taxi naar huis en slapen als het even kan de volgende dag uit. Zin in sporten heb je met een kater al helemaal niet.

Hormoonhuishouding

Alcohol verstoort onze hormoonhuishouding. Deze hormonale verstoringen kunnen je dik maken of je pogingen om af te vallen belemmeren.

P.S. Behalve dat alcohol niet goed is voor de lijn, heeft het ook een negatief effect op je humeur. Alcohol kan ervoor zorgen dat je emoties te sterk fluctueren.

 

 

 

fitnessbijbel-voor-vrouwenMeer informatie over gezonde leefstijl?

In de Fitnessbijbel voor vrouwen begeleidt Marije de Vries je stap voor stap door een persoonlijke verandering richting een optimale lifestyle. Met behulp van testen, opdrachten, recepten, weekmenu’s en beweegschema’s ontdek je welke gezonde gewoontes bij jou passen. Online te bestellen voor € 24,95 bij Bol.com (CocoBooks)

 

 

Lees ook: