Je bent hier: Home > Health > Recept: speltpasta met broccoli en zalm

Recept: speltpasta met broccoli en zalm

Health
Recept: speltpasta met broccoli en zalm

Of je nu een tarwe-allergie hebt of een bewuste, gezonde keuze wilt maken: spelt is helemaal ingeburgerd in de supermarkt. Met een simpele keuze maak je elk gerecht een stuk gezonder. Zoals met deze speltpasta met brocoli en zalm. 

Voor de Fit & Gezond Flair Challenge selecteerde Mieke Kosters dit lekkere lunch recept.

Ingrediënten

  • 240 g speltpenne
  • 800 g broccoli
  • 100 g kalamataolijven
  • zonder pit, gehalveerd
  • 1 biologische citroen, rasp
  • en 1 el sap
  • 4 el kookroom
  • zout
  • peper
  • 50 g witte kaasblokjes 10%
  • vet
  • 100 g gerookte zalm, in snippers

Bereidingswijze

Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen in koud water zodat de pasta niet verder doorgaart. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in kleine blokjes. Kook de blokjes 4 minuten in een klein laagje water in een kookpan, voeg dan de roosjes toe en kook beetgaar in ca 4-5 minuten. Giet af. Giet de pasta nogmaals af en meng in een pan met de broccoli, olijven, het citroensap, de citroenrasp en kookroom. Breng op smaak met zout en peper en warm nog even door. Bestrooi de pasta met de kaas en zalm.

Meer hierover lezen? Doe samen met duizend andere vrouwen mee met de Fit & Gezond Flair Challenge. Wij helpen je weer fitter en happier te voelen in je lijf! Check hier alle opdrachten en tips van de challenge.

Shoppen is altijd een goed idee