Je bent hier: Home > Health > Recept: pannenkoekjes met rabarbervulling

Recept: pannenkoekjes met rabarbervulling

Health
Recept: pannenkoekjes met rabarbervulling

Pannenkoeken zijn lekker en je kunt ze met van alles beleggen. Wil je eens wat anders dan stroop of suiker? Probeer dan eens deze zalig zoete rabarbervulling!

Pannenkoekjes met rabarbervulling

Recept voor vier personen

Wat heb je nodig?

  • 600 g rabarber
  • 120 ml room
  • 120 g bloem
  • 3 eieren
  • 110 g suiker
  • poedersuiker
  • 8 blaadjes verse munt
  • olie (om te bakken)
  • 2 el citroensap
  • ½ kl kaneelpoeder

En zo doe je het!

Roer de room met de bloem, de eieren en 30 g suiker tot een glad beslag. Laat dit ongeveer 20 minuten rusten.

Maak voor de vulling de rabarberstengels schoon. Snij ze in stukjes van ongeveer 1 cm. Doe ze in een steelpannetjemet 80 g suiker, het citroensap en het kaneelpoeder. Laat op een zacht vuurtje 10 minuten sudderen, of tot de rabarber gaar maar toch nog knapperig is. Voeg er eventueel een scheutje water aan toe.

Verhit de olie in een koekenpan en bak mooie pannenkoeken van het beslag. Hou ze warm onder aluminiumfolie.

Vul de pannenkoeken met rabarber en verdeel ze over warme borden. Bestrooi met poedersuiker en werk naar smaak af met verse muntblaadjes.

Eet smakelijk!

Lees ook:

Bron: Libelle-lekker.nl

Shoppen is altijd een goed idee