Je bent hier: Home > Health > Recept Mieke: penne Arrabiata

Recept Mieke: penne Arrabiata

Health
Recept Mieke: penne Arrabiata

In steeds meer huishoudens wordt weleens een dag vlees eten overgeslagen en komt er een vegetarisch gerecht op tafel. Gezond én goed voor het milieu! Een heerlijk vegetarisch recept is deze penne Arrabiata. 

Penne Arrabiata

S
Voor 4 personen
358 kcal p.p.

Dit heb je nodig

240 g penne
1 el plantaardige olie
4 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
4 blikken gepelde tomaten

Zo maak je het

Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen in koud water zodat de pasta niet verder doorgaart. Verwarm de olie in een diepe pan op laag vuur. Fruit de ui, knoflook en peper tot de ui glazig ziet. Voeg de tomaat toe, zet het vuur hoog en breng aan de kook. Kook de saus tot hij wat dikker wordt. Meng de pasta door de tomatensaus en laat, voor het serveren, 5 minuten op laag vuur staan met het deksel op de pan.

Plustip – M – 398 kcal

Bestrooi de pasta met 10 g geraspte Parmezaanse kaas per persoon.

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Mieke

 

Meer recepten van Mieke: