Je bent hier: Home > Health > Recept: chocoladecakejes met Nutella en zeezout

Recept: chocoladecakejes met Nutella en zeezout

Health
Recept: chocoladecakejes met Nutella en zeezout

Heerlijk zoet met een snufje zout: deze chocoladecakejes met Nutella en zeezout zijn een echte smaakbom. Nét wat je nodig hebt op een maandag.

Dit heb je nodig voor chocoladecakejes met Nutella en zeezout

2 1/2 kopje bloem
1 theelepel soda
1/2 theelepel zeezout
3/4 kopje cacaopoeder
1 kopje ongezouten boter, op kamertemperatuur
1 kopje suiker
1 kopje lichtbruine suiker
2 grote eieren
1 1/2 theelepel vanille-extract
1 1/4 kopje stukjes chocolade (70% cacao of meer)
1/2 kopje Nutella
zeezout

Zo maak je chocoladecakejes met Nutella en zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik (ongeveer 20 x 30 cm) in.
Mix de bloem, de soda, het zeezout en de cacao in een kom. Zet opzij.
Meng met een mixer de zachte boter en twee soorten suiker tot een gladde massa. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg het vanille-extract toe en meng.
Voeg langzaamaan het bloemmengsel toe tot je een homogene massa krijgt. Voeg de stukjes chocolade toe. Verdeel het deeg in twee. Doe de ene helft in je bakblik. Smeer de nutella erbovenop. Doe nu het resterende deeg in het bakblik. De nutella mag tussen de lagen deeg piepen, maar probeer zo veel mogelijk te bedekken. Besprenkel met een beetje zeezout.
Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven of tot de koekjes stevig aan de rand zijn, maar nog een beetje zacht in het midden. Laat zeker niet te lang bakken. Laat afkoelen op een rooster. Snijd in vierkantjes en tast toe.

Shoppen is altijd een goed idee