Je bent hier: Home > Health > Recept: Bruschetta

Recept: Bruschetta

Health
Recept: Bruschetta

Ben je op zoek naar een snel en gemakkelijk recept voor bruschetta? Zoek niet verder! Met deze overheerlijke snack zet je iets gezonds en lekkers op tafel tijdens de volgende borrel. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om een ware smaakexplosie te creëren.

Zorg ervoor dat je met verse ingrediënten werkt om de smaak optimaal te maken.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo verse tomaten
  • 4 teentjes verse knoflook
  • 1 bosje verse basilicum
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zeezout en versgemalen peper
  • Italiaans brood of stokbrood

Bereidingstijd: 15 minuten

Zó maak je deze bruschetta

Neem een scherp mes en snijd de tomaten zo klein als je kunt. Zorg wel dat je nog een beetje herkenbare blokjes overhoudt. Hak de verse knoflook en voeg deze toe aan de tomaten. Scheur wat blaadjes verse basilicum en voeg naar smaak toe. Voeg de extra vergine olijfolie toe en maak op smaak met zeezout en versgemalen peper. Meng de ingrediënten goed.

Snijd dikke plakken vers Italiaanse brood of stokbrood en toast het brood in een broodrooster of onder de gril. Als het brood mooi gekleurd is, haal het uit de oven en smeer er een beetje olijfolie op met een kwastje. Pak een grote teen knoflook en halveer deze. Wrijf met de knoflook over het geroosterde brood om het een heerlijk smaakje te geven.

Schep de tomaten op de broodjes en maak af met een blaadje basilicum.

Buon appetito

Meer Italiaanse inspiratie?

Shoppen is altijd een goed idee