Je bent hier: Home > Health > Gek om tegen jezelf te praten? Helemaal niet! Dit zegt het over je persoonlijkheid

Gek om tegen jezelf te praten? Helemaal niet! Dit zegt het over je persoonlijkheid

Health
Gek om tegen jezelf te praten? Helemaal niet! Dit zegt het over je persoonlijkheid

Kijken je collega’s of de mensen in de supermarkt je regelmatig raar aan, omdat je opeens uit het niets een heel gesprek met jezelf begint? Geen zorgen, je bent niet de enige die dit doet. Sterker nog, dat mompelen zegt heel veel over je persoonlijkheid.

Dat je karaktereigenschappen veel zeggen over de persoon die je bent, is natuurlijk logisch. Maar wist je dat het trekje ‘praten tegen jezelf’ óók veel verklapt over jou als mens? Misschien komt het niet als een verrassing, maar als je dit doet, ben je waarschijnlijk vaak op jezelf. En bonus: je kunt heel de wereld in je eentje aan! Onderstaande dingen zegt het over jou als je een prater bent tegen jezelf:

Twijfelaar én oplosser

Het is echt niet zo dat je nooit twijfelt, maar om die knoop door te hakken heb jij niemand nodig. Je kan nog zo mompelen op jezelf omdat je niet weet wat je vanavond moet eten, maar datzelfde stemmetje laat het jou uiteindelijk weten. Een oplossing heb jij altijd dichtbij de hand.

Onafhankelijk

Tegen jezelf praten betekent dat je altijd gezelschap in de buurt hebt. Je vindt jezelf hartstikke leuk en hebt dus niemand anders nodig om een gezellige tijd te hebben.

Sterk in je schoenen staan

Onzekerheid? Dat ken jij niet. Een grapje, advies of een goed familieverhaal, het is allemaal geweldig. Je bent zelfverzekerd en hebt dan ook geen bevestiging nodig van anderen.

Lees meer
Dit zegt je favoriete huisdier over je persoonlijkheid

De denker

Praten met jezelf is eigenlijk hardop denken. Je bent daarom heel bewust bezig met je eigen gedachten. Zo komt het (bijna) nooit voor dat je zomaar iets vervelends eruit floept in je omgeving.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee