Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hatsjie! Last van pollen? Ga ze met déze tips te lijf

Hatsjie! Last van pollen? Ga ze met déze tips te lijf

Health
Hatsjie! Last van pollen? Ga ze met déze tips te lijf

Het warme weer van de afgelopen dagen was heerlijk, maar niet voor degene die last hebben van hooikoorts. Want: de pollen vliegen weer door de lucht. Ga ze met déze tips te lijf.

Lees ook
5 simpele stappen om je huis hooikoortsproof te maken

Acupunctuur

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden in het lichaam geplaatst. De acupunctuur richt zich op het versterken van het afweermechanisme, waardoor je lichaam beter reageert op pollen. Het doet geen pijn, dus misschien toch even die afspraak plannen?

Kokosolie

Smeer wat kokosolie aan de binnenkant van je neusvleugels, onder je ogen en op je wimpers. Dit houdt de pollen tegen die irritaties opwekken én het ruikt ook nog eens lekker!

Honing

Een oude wijsheid tegen hooikoortsklachten is: neem dagelijks een theelepel honing. In honing zitten namelijk meestal kleine hoeveelheden pollen. Door hier dagelijks bijvoorbeeld een theelepeltje van in je thee te doen, zou je juist wennen aan de pollen. Het is het proberen waard!

Kamillethee

Echte theeleut? Kamillethee bevat antihistaminica en beschikt over ontstekingsremmende eigenschappen die je symptomen kunnen verlichten.

Let op wat je draagt

Als je buiten bent geweest, kunnen er pollen in je haar zitten en op je kleren. Een douche kan dan helpen om klachten te voorkomen. En doe je kleding gelijk in de was.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Womens Health | Beeld: iStock

 

Shoppen is altijd een goed idee