Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit gedeelte van je lichaam maak je waarschijnlijk te weinig schoon

Dit gedeelte van je lichaam maak je waarschijnlijk te weinig schoon

Dit gedeelte van je lichaam maak je waarschijnlijk te weinig schoon

De meeste mensen douchen elke dag. En dan was je jezelf ook elke dag grondig. Tenminste, dat denk je. Want er is een grote kans dat je dit plekje van je lichaam vaak vergeet schoon te maken.

Navel

We hebben het natuurlijk over je navel. Want eerlijk is eerlijk, hoe vaak neem je ook jouw navel mee tijdens een douchebeurt? Nu kun je dit gevoelige lichaamsdeel natuurlijk niet zo grondig boenen als bijvoorbeeld je armen en benen, maar er zijn zeker wel manieren om dit stukje schoon te houden. En dat moet je ook zeker weten doen!

Lees ook
Dit is het beste tijdstip om te douchen

Voorzichtig

Jessica J. Krant, assistent-dermatoloog bij SUNY Downstate Medical Center, raadt aan dit zeker wel regelmatig goed schoon te maken: ‘Je navel moet je voorzichtig met water en zeep en alleen met je handen.’ Ook Robert Brodel, professor dermatologie bij de University of Mississippi Medical Center, geeft een soortgelijk advies. Kijk bij jouw sopje vooral of het een zeepvrije reinigingsgel is: mild is hierbij heel belangrijk. Wat je vooral níet moet doen is met alcohol in de weer gaan. ‘Dat zorgt voor uitdroging. Als je het toch met alcohol doet, doe het dan snel en vet je navel direct in met een hydraterende lotion,’ gaat Brodel verder. Dus volgende keer als je gaat douchen, moet je zeker weten je navel niet overslaan!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: iStock