Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Phubbing: hét relatieprobleem waar we dagelijks mee te maken krijgen

Phubbing: hét relatieprobleem waar we dagelijks mee te maken krijgen

Phubbing: hét relatieprobleem waar we dagelijks mee te maken krijgen

Iedereen doet het: phubbing (phone snubbing), het fenomeen waarbij we meer aandacht voor onze telefoon hebben dan voor de persoon met wie we zijn. Het ergste is nog dat we ons niet eens bewust zijn van de gevolgen die het met zich meebrengt voor onze relatie.

Stel, je bent met je potentiële Mr. Right uit eten in een hippe nieuwe tent en alles gaat goed – behalve het feit dat hij constant op zijn smartphone kijkt. Hij probeert discreet te zijn, maar jij ziet natuurlijk ook wel dat hij vanuit zijn ooghoeken constant naar zijn telefoon loert. Gevolg? Jij voelt je superonzeker, alsof je zijn aandacht niet waard bent.

Phubbing: killing voor je relatie

In een studie naar phubbing, die onlangs gepubliceerd werd in het blad Computers in Human Behavior, werden 453 Amerikaanse volwassenen onderzocht over de mate waarin hun partner werd afgeleid door zijn/haar smartphone terwijl ze bij hun partner waren. Tijdens het onderzoek werd er ook bekeken hoe dit gedrag het gevoel dat ze hadden over hun relatie beïnvloedde.

Wat blijkt: 46,3% van de deelnemers zei dat hij of zij last had van phubbing, en 22,6% gaf toe dat het voor issues in de relatie zorgde. ‘Mensen gaan er niet vanuit dat tijdelijke afleiding door hun smartphone een big deal is,’ vertelt Meredith E. David, een van de onderzoekers. ‘Maar uit onze bevindingen blijkt dat hoe vaker een koppel onderbroken wordt door individuele afleiding van zijn/haar smartphone, hoe vaker de ander zich ontevreden voelt over hun relatie.’

Laat je iPhone liggen!

Dus, volgende keer dat er een stilte valt in jullie gesprek, grijp dan niet meteen naar je smartphone. Het kan je relatie redden!

Lees ook: