Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Pfoe.. wat is het heet! Met deze 23 tips blijf jij zeker koel

Pfoe.. wat is het heet! Met deze 23 tips blijf jij zeker koel

Pfoe.. wat is het heet! Met deze 23 tips blijf jij zeker koel

De zomer is eindelijk begonnen! Want man, wat is het warm! Geen zorgen, met deze tips blijf jij precies koel genoeg om simpelweg van het zonnetje te genieten.

1 Het lijkt logisch: warm weer, ijskoude drankjes. Maar eigenlijk heeft dat een averechts effect. Je lichaamstemperatuur daalt tijdelijk en dat wordt waargenomen door je interne ‘thermostaat’ in de hersenen. Die gaat opnieuw een evenwicht zoeken waardoor je het extra warm krijgt. Drink liever lauwe drankjes (zoals thee). Ons lichaam voelt warmte waardoor het de ‘thermostaat’ lager zet en je het frisser krijgt.

hot3

2 Eet niet te zwaar. Als je te veel eet, zal je het warmer krijgen. Kies voor licht verteerbare en gezonde gerechten.

3 Zet de oven of het fornuis niet aan vandaag. Deze toestellen geven warmte af en dat kan je vandaag missen als kiespijn. Zoals je hierboven leest, is een frisse salade toch een beter idee.

4 Sporten bij warm weer is niet zonder risico, maar dat wil niet zeggen dat je de hele dag horizontaal moet doorbrengen. Mensen met een zittend beroep kunnen best even rondwandelen. Zo blijft je bloedsomloop actief.

5 Als het echt warm is, kun je het qua make-up het best beperkt houden. Make-up isoleert je huid en houdt warmte vast. Laat je huid liever ademen en blijf even weg van de foundation. Met je natuurlijke glow heb je het toch ook eigenlijk niet nodig?

6 Tijdens een hittegolf trekken mannen zonder schaamte hun t-shirt uit en wringen meisjes zich in ultrakorte shortjes die meer op onderbroeken lijken . Toch is het beter om jezelf te bedekken om zonnebrand tegen te gaan. Kies ook voor luchtige stofjes.

hot5

 

7 Is een duik in het zwembad niet mogelijk? Stop dan je voeten in een emmer koud water. Je lichaam straalt warmte uit via je handen, voeten en hoofd. Door deze delen van je lichaam af te koelen, heb je het minder warm. Je kan ook gedurende 10 seconden koud water over je polsen laten lopen.

8 Oldskool, maar effectief: een ventilator. Door het briesje kan je de warmte iets beter verdragen. Richt de ventilator niet op je lichaam want zo kan je een stijve nek krijgen.

9 Sluit overdag de gordijnen. Zo hou je de warmte buiten en kom je ’s avonds thuis in een koel huis. Vermijd ook zolderverdiepingen, die zijn heter dan heet op dit moment. Warmte stijgt namelijk.

10 Pikant eten is een goede manier om koel te blijven omdat het de transpiratie stimuleert. Voeding rijk aan eiwitten en vet is dan weer geen goed idee. Je lichaam moet extra hard werken om het te verteren. Die barbecue vol vleesjes ruil je dus beter om voor een frisse salade.

hot4

In de slaapkamer

11 Lakens van satijn of zijde voelen dan wel frisser aan, ze ademen voor geen meter. Kies voor katoen: in een lichte materie en kleur.

12 Stop een paar uur voor het slapengaan je hoofdkussen in een plastic zak en leg het in de vriezer. Zo hou je letterlijk je hoofd koel. Je kan hetzelfde met je lakens doen. Maar je moet natuurlijk plaats hebben..

13 Zet een ventilator schuin naast een open raam. Zo blaast hij koelere buitenlucht door de kamer. Geen ventilator? Hang dan een vochtig laken voor een open raam.

14 Is je slaapkamer op zolder? Misschien kan je beter even in de woonkamer kamperen. Warmte stijgt, dus de bovenverdieping is heter dan heet.

hot

15 Neem een douche voor het slapengaan. Niet te warm, maar ook niet te koud. In beide gevallen zal je zweetaanvallen krijgen.

16 Vul een warmwaterkruik met ijskoud water en stop ‘m in de koelkast. Ideaal om ’s nachts in je bed te leggen voor wat verkoeling.

17 Vrij je cool. Tijdens een orgasme komt het hormoon oxytocine vrij en dat zorgt voor een gevoel van ontspanning en zal je slaperig maken.

18 Drink niet te veel alcohol voor het slapengaan. Het jaagt je lichaamstemperatuur omhoog en droogt uit.

In de auto
19 Eén raam openen heeft weinig zin. Zet liever een raam vooraan én achteraan open voor een betere luchtcirculatie. Kies je het raam rechtsvoor, dan zet je best het raam linksachter open en omgekeerd.

20 Koop een aluminium zonnescherm om tegen de voorruit van je auto te leggen als hij geparkeerd staat. Zo’n scherm houdt hitte en UV-straling tegen. Ook zonneschermen om tegen de zijramen te kleven met zuignappen kunnen de warmte wat tegenhouden.

21 Zoek een parkeerplek in de schaduw of zet de auto in een ondergrondse garage. Laat je raam op een kiertje staan voor wat luchtcirculatie.

22 Vul een verstuiver met water en verfris jezelf onderweg.

hot2

23 Neem frisse drankjes mee in de auto. Je kan de flesjes of blikjes ook gebruiken om je hoofd af te koelen.

 

 

Lees ook:

Bron: Flair.be

Save

Shoppen is altijd een goed idee