Je bent hier: Home > Health > Pastasalade met broccoli

Pastasalade met broccoli

Health
Pastasalade met broccoli

Pasta wordt vaak als warme avondmaaltijd gegeten maar kan ook als ingrediënt van een salade dienen. Deze pastasalade is met tonijn en broccoli: erg gezond dus! Dit gerecht is voor 4 personen en bevat ongeveer 500 kcal per portie. 

header-salade

Wat heb je nodig?

300 g (volkoren) penne of fusilli
400 g broccoli, in kleine roosjes
2 geroosterde paprika’s (pot), in reepjes
75 g zwarte olijven
2 tl kappertjes
4 el extra vierge olijfolie
sap van 1 citroen
2 blikjes tonijn in water (185 g), uitgelekt
75 g rucola

 

Zo maak je het!

Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de broccoli in water met zout in 4 min. beetgaar. Giet de pasta en broccoli apart af en spoel onder stromend water kort koud. Meng de pasta, de broccoli, de paprika, de olijven en de kappertjes met de olijfolie en het citroensap. Schep de tonijn en rucola er voorzichtig door. Breng de salade op smaak met zout en peper. Lekker met sneetjes knapperig stokbrood met pesto. Ook lekker als je er bijvoorbeeld mais aan toevoegt!

 

Bron: Vrouwonline

Shoppen is altijd een goed idee