Je bent hier: Home > Health > Pasta met shiitake

Pasta met shiitake

Health
Pasta met shiitake

Eigenlijk hoef ik A&L niet te vragen wat ze willen eten. Het antwoord luidt steevast een gebakken ei òf pasta. Pasta werd het vandaag, met gehakt, room en stevige shiitake.

Shiitake zijn van oorsprong Japanse paddenstoelen die ook in ons land (biologisch) gekweekt worden, maar daarover een andere keer eens meer. Hun stevige beet maakt ze ideaal om te bakken of grillen. Grote exemplaren zijn bovendien heerlijk om te vullen, geef ze vooraf, als bijgerecht of als hoofdgerecht bij pasta of een salade.

Pasta gehakt, room en shiitake, voor 2 + 2 kinderen:

250 g volkoren penne
200 g rundergehakt
olijfolie om te bakken
1 ui, gesnipperd
100 g shiitake, in grove repen
1 rundvleesbouillontablet
150 ml water
2 royale eetlepels crème fraîche
stuk pecorino

Kook de penne in ruim water met zout beetgaar; houd de tijd van de verpakking of je eigen smaak aan. Bak intussen het gehakt in een beetje olie rul. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten mee. Bak vervolgens de shiitake een paar minuten mee. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en schenk er het water bij. Laat de saus zachtjes pruttelen en inkoken terwijl de pasta kookt. Maak de saus af met de crème fraîche, zout, peper en eventueel een extra scheutje van het opgevangen kookvocht. Schep er de pasta door en schaaf aan tafel pecorino boven de borden.

Shoppen is altijd een goed idee