Je bent hier: Home > Health > Zaterdag = vis dag: Pakketjes uit de oven met kabeljauw tomaat en olijven

Zaterdag = vis dag: Pakketjes uit de oven met kabeljauw tomaat en olijven

Health
Zaterdag = vis dag: Pakketjes uit de oven met kabeljauw tomaat en olijven

De good old kibbeling van de markt is echt zaterdag maaltje. Wil je eens uitpakken – letterlijk – en iets anders met vis doen? Dan vind je deze kabeljauw pakketjes wel wat.

Mieke, expert in eetgedragsverandering die je helpt bij de Fit & Gezond Flair Challenge, selecteerde een avondgerecht die niet alleen heel lekker smaakt, maar er ook fantastisch uitziet. Alsof je uren in de keuken hebt gestaan, in plaats van 10 minuten.

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes in de schil
  • 1 kg tomaten, in kleine blokjes of
  • cherrytomaten
  • 1 prei, in dunne halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g kalamataolijven zonder pit,
  • gehalveerd
  • zout
  • peper
  • 2 el citroensap
  • 4 moten kabeljauwfilet (400 g)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de krieltjes gaar in circa 10-15 minuten in een kookpan met een klein laagje water. Giet af en houd warm in de pan. Meng intussen de tomaat, prei, knoflook en olijven goed door elkaar in een grote schaal en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over vier grote vellen aluminiumfolie, besprenkel met citroensap en leg de kabeljauw erop. Vouw of draai de pakketjes goed dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen. Zet in een ovenschaal en laat in circa 20 minuten gaar worden in de oven. Controleer af en toe de gaarheid van de kabeljauw, aangezien de bereidingstijd erg kan verschillen door de dikte van de filet. Serveer een pakketje per persoon samen met de krieltjes.

Meer hierover lezen? Doe samen met duizend andere vrouwen mee met de Fit & Gezond Flair Challenge. Wij helpen je weer fitter en happier te voelen in je lijf! Check hier alle opdrachten en tips van de challenge.

Shoppen is altijd een goed idee