Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Opgelet! Te veel drop eten kan gevaarlijk zijn

Opgelet! Te veel drop eten kan gevaarlijk zijn

Health
Opgelet! Te veel drop eten kan gevaarlijk zijn

Muntdrop, kokindjes, zoute haringen… Als je een zak drop openmaakt, is de kans groot dat je ‘m leegeet. We maken ons allemaal weleens schuldig aan te veel drop eten, maar wist je al dat dit gevaarlijk kan zijn?

Lees ook: Dít gebeurt er met je lichaam als je stopt met alcohol drinken

Dropliefhebbers, er is slecht nieuws. De Food and Drug Administration (FDA) heeft een waarschuwing uitgegeven voor mensen die de veertig zijn gepasseerd. Zij krijgen het advies om te minderen met drop. Tenminste, de veertigplussers die meer dan 56 gram per dag eten. Maar waarom?

Glycyrrhizinezuur
Drop bevat glycyrrhizinezuur en te veel van dit stofje eten kan het kaliumgehalte in je lichaam verlagen. Dat kan leiden tot abnormale hartritmes, een verhoogde bloeddruk en hartfalen: onaangename gezondheidsrisico’s, die na je veertigste toch al groter zijn dan ervoor. Er zijn zelfs dropeters die lusteloosheid, zwelling en pijnlijke spieren ervaren. Daarom raadt de FDA veertigplussers aan maximaal 56 gram drop per dag te eten. Hoeveel dit is? Een paar dropjes maar en dus zeker niet die hele zak!

Helemaal stoppen met drop hoeft niet, want het eten van drop is verder niet schadelijk voor de gezondheid, aldus de FDA.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee