Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Opgeblazen gevoel? Dat kan door deze 7 voedingsmiddelen komen

Opgeblazen gevoel? Dat kan door deze 7 voedingsmiddelen komen

Health
Opgeblazen gevoel? Dat kan door deze 7 voedingsmiddelen komen

Pff.. Heb jij soms ook na de maaltijd last van zo’n enorm opgezette buik, terwijl je helemaal niet overdreven veel gegeten hebt? Dat kan behoorlijk vervelend zijn, zeker als je nog een hele avond op stap moet in je mooiste jurkje en voor de gelegenheid ook nog eens extra strak corrigerend ondergoed aan hebt. Auch!

Omdat voorkomen soms beter is dan genezen, hebben wij voor jou een lijstje van de etenswaren die je de volgende keer beter met mate kunt consumeren als je je extra skinny high-waisted jeans aan hebt 😉

Pikant eten

Hoewel pittig voedsel je spijsvertering een boost kan geven, kan het ook je maagwand behoorlijk irriteren. Gevolg? Maagzuur, opgezette buik en gasvorming. Yaiks!

Broccoli, bonen, spruiten, kool, erwten..

Peulvruchten zijn notoire gasvormers. Met andere woorden: daar ga je veel scheetjes van laten. Omdat jij een als welbeschaafd mens die gassen niet schaamteloos in de vrije loop kan laten (hopen we), zal je na het eten van deze etenswaren een enorm opgezette buik krijgen.

Melk

Ook volle melk schijnt de gasvorming te bevorderen. Vervang je latte macchiato dus vanavond door een kopje thee of zwarte koffie. Dat is ook nog eens beter voor de lijn!

Rauwkost

Dacht je net zo lekker gezond beter te zijn met je radijsjes, selderij en wortels heb je daarna enorme last van kramp en een opgezette buik! Dat kan kloppen, want rauwe groenten zitten vol vezels en daar gaat je maag van opzwellen. Probeer je groente dus ook regelmatig te stoven of bakken en eet zo langzaam mogelijk.

Volkoren brood

Net als rauwe groente zit volkoren brood vol met vezels. Gezond en voedzaam, maar dus ook een boosdoener voor je maag.

Alcohol

Slecht nieuws: alcohol zorgt ook voor een geïrriteerde maag en maagzuur, met bijbehorend opgeblazen gevoel. Alsof dat niet genoeg is, zit er in veel van jouw favo drankjes (bier, prosecco, wodka-spa rood, gin-tonic) ook nog eens een substantiële hoeveelheid prik. De lucht die daardoor mee je maag in komt, maakt dat je maag nog eens extra opzet.

Kauwgum

Door het kauwen forceer je lucht in je maag. Gevolg: een opgezette buik. Als je dus een frisse adem wil na je overheerlijke spaghetti aglio e olio, kan je beter een pepermuntje nemen. Of één van deze trucs proberen.

 

Lees ook:

Bron: Womenshealthsmag

Shoppen is altijd een goed idee