Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Opdracht 3: Focus op het hier en nu

Opdracht 3: Focus op het hier en nu

Health
Opdracht 3: Focus op het hier en nu

Deze week ga je verder met het denken in mogelijkheden. Je weet nu wat je als eerste doet in een moeilijke situatie: defuseren van je gedachten (van een afstandje kijken naar) en je gevoelens toe te laten door eetdrang weg te ademen. Als je dat gedaan hebt wordt je niet overspoeld of meegesleept door je gedachten en gevoelens. Okay: je denkt dan wel dat je meer wilt eten, of je voelt je rot, maar in het hier en nu betekent dat niet dat je geen keuze hebt. Je stopt met oordelen over het verleden en met het piekeren (of bang zijn voor) de toekomst. Je blijft in het nu. Wat helpt jou NU, op dit moment, verder richting je waarden en je lange termijn doel?

Helpende gedachten inzetten

Op het moment waarin je zit heb je nog steeds een keuze. Deze week oefen je met helpende gedachten op zo’n moment. Wat kan je tegen jezelf zeggen dat je net een zetje in de goede richting geeft.  Welke one-liners spreken jou aan? Door welke gedachten motiveer jij jezelf?

Ik zeg vaak tegen mezelf als ik het moeilijk hebt: Is het echt 100% zeker dat ik nu geen ‘nee’ kan zeggen tegen meer eten?

Andere gedachten die ik vaak tegenkom in mjn praktijk zijn:

  • Als honger niet ’n werkelijke probleem is,is eten nooit de oplossing
  • Ik mag best eens wat missen, daar word ik niet slechter van, daar word ik slanker van
  • Eetdrang is niet leuk, maar gaat vanzelf voorbij
  • Ik mag alles eten, ikkies er nu niet voor
  • Mijn lichaam is geen kliko
  • Ik voel me zielig als iedereen wel wat neemt, en ik niet. Maar dat is niet anders, uiteindelijk ben ik zo blijer met mezelf
  • Wat gun ik mezelf nu: meer chips of straks dat bikini-lijf?
  • Ik hoef niet te eten, ik kan altijd kiezen het niet te doen
  • Etc.

Opdracht 1: Maak een lijstje met helpende gedachten

Welke one-liners motiveren jou> Helpen je op een moeilijk moment om toch regie te pakken? Deel je lijstje eye-openers met je mede-afvallers

Succes!

Mieke Kosters

Boek: De Little Black Dress Challenge – Mieke Kosters

De opdrachten in deze Flair Fit en gezond Challenge komen uit op Mieke’s nieuwste boek: De Little Black Dress Challenge.
Bestel het boek voor slechts €9,99 en verrijk je challenge met veel extra informatie, achtergronden, voorbeelden en tips!  

Shoppen is altijd een goed idee