Je bent hier: Home > Health > Op verzoek: bruine bonensoep

Op verzoek: bruine bonensoep

Health
Op verzoek: bruine bonensoep

‘Erwtensoep is lekker, maar ik vind bruine bonensoep nog lekkerder in de winter.’, zo schreef Ine gisteren op mijn blog. Daarom voor haar en alle andere wintersoepliefhebbers vandaag een recept voor een eenvoudige bruine bonensoep. Wil je de soep een spannend tintje geven? Vervang het spek dan door salami of chorizo. Ook lekker, voor een vegetarische soep: geschaafde oude boerenkaas.

Bruine bonensoep, voor 4:

1 el olijfolie of boter
1 ui, gesnipperd
1 blikje tomatenpuree
1 groot blik bruine bonen (uitlek ca. 500 g)
1 laurierblaadje
1 groentenbouillonblokje
100 g gerookte ontbijtspek
– staafmixer

Fruit in een (soep)pan de olie en fruit de ui. Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Voeg de uitgelekte bruine bonen toe, 750 ml water en het laurierblaadje. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng de soep aan de kook. Kook de bonen in z’n 15 min. zachtjes gaar. Verwijder het laurierblaadje. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en houd op laag vuur warm terwijl je het spek in een droge koekenpan krokant uitbakt. Schep de soep in kommen en verkruimel het spek erboven.

Welke wintersoep is jouw favoriet?

Shoppen is altijd een goed idee