Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Op dieet? In Spanje ligt er nu ‘light avocado’ in de winkels

Op dieet? In Spanje ligt er nu ‘light avocado’ in de winkels

Op dieet? In Spanje ligt er nu ‘light avocado’ in de winkels

De avocado wint nog altijd aan populariteit. Toch schrikt het aantal calorieën dat deze groene vriend bevat soms af, want een licht hapje is het allerminst te noemen. Het Spaanse merk Isla Bonita zou daar echter weleens dé oplossing voor kunnen hebben.

Lees ook: Life hack: zo maak je een avocado eetrijp

Caloriebom
Door salades, op toast of in een Mexicaanse maaltijd; we kunnen geen genoeg krijgen van avocado. De vrucht is hartstikke gezond en barst van de goede vetten, maar toch bevat een avocado welgeteld zo’n 250 kcal en 23 gram vet. Wanneer je wilt afvallen, zul je helaas de avocado al gauw moeten laten liggen. En dat is zó jammer!

30% minder vet
Om ook vrouwen op dieet nog van de avocado te kunnen laten genieten, bracht de Spaanse voedselproducent Eurobanan – de producent van Isla Bonita – een ware ‘light avocado’ op de markt. Deze bevat 30% minder vet, terwijl het zijn smaak en romige textuur niet zou verliezen.

Langer houdbaar
Hoe dan? Bij het groeiproces in Latijns-Amerika, worden deze avocado’s aan een special proces onderworpen. Hierdoor bevatten ze minder calorieën. En er is nóg een voordeel, want deze light variant zou ook nog eens minder snel bruin worden.

Helaas zullen we nog wel even moeten wachten, want deze avocado is alleen nog maar in Spanje te verkrijgen. Zou jij deze variant willen proberen?

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: HLN, Beeld: Giphy