Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Verwacht je niet: op deze leeftijd ben je het gelukkigst

Verwacht je niet: op deze leeftijd ben je het gelukkigst

Health
Verwacht je niet: op deze leeftijd ben je het gelukkigst

Als jij in de spiegel kijkt, zie je dan een gelukkige vrouw? Natuurlijk is het een betrekkelijk begrip, ‘geluk’, maar mocht je nou écht niet helemaal happy zijn, dan hebben we geruststellend nieuws voor je. De leeftijd waarop de vrouw gemiddeld het állergelukkigst zegt te zijn, ligt namelijk véél hoger dan we hadden verwacht.

Lees ook: Geel eten maakt gelukkig en dit is waarom!

Het onderzoek naar geluk werd uitgevoerd door de Britse overheid. Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, werden er voor het onderzoek driehonderdduizend volwassenen drie jaar lang gevolgd. En wat bleek? Niet als tiener, niet als twintiger en zélfs niet als dertiger ben je het gelukkigst in je leven. De leeftijd waarop de gemiddelde vrouw zichzelf als het gelukkigst omschrijft, is namelijk tussen de 65 en 79.

Midlifecrisis
Uit hetzelfde onderzoek kwam ook naar voren op welke leeftijd mensen het ongelukkigst zijn. Wij dachten dat dit vast in de pubertijd zou zijn, maar niets is minder waar. De échte ongelukkigen: mensen tussen de 45 en de 59 jaar oud. Iets met die befaamde midlifecrisis, misschien?

Leuk hè, oma?
Nu moet je dit onderzoek natuurlijk wel met een korreltje zout nemen, of misschien zelfs een flinke schep. Maar angstig zijn voor ouder worden, hoeft dus écht niet. Hoe leuker het kennelijk wordt!

Bron: Glamour

Shoppen is altijd een goed idee