Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Op deze dag van de week zie je er het slechtst uit

Op deze dag van de week zie je er het slechtst uit

Op deze dag van de week zie je er het slechtst uit

Op maandag heeft iedereen het zwaar: je moet weer vroeg uit de veren, de nieuwe werkweek betekent iedere keer weer flink inkomen en het weekend lijkt ver weg. Het is misschien de dag waarop je je het minst goed voelt, maar het is volgens onderzoekers niet de dag waarop je er het slechtst uitziet.

Lees ook: Deze roze koffie is perfect om je middagdip te verslaan

De dag waarop je er het slechtst én oudst uitziet, komt wat later in de week, namelijk op woensdag. Dat blijkt uit onderzoek van beautymerk St. Tropez. Dan zouden de gevolgen van het weekend (lees: de nodige wijntjes, weinig slaap en ongezond eten) het meest zichtbaar zijn.

Slechte nachtrust

Nog een reden dat woensdag je slechtste dag zou zijn: van maandag op dinsdag zouden vrouwen over het algemeen de slechtste nachtrust hebben. Dit zou na 48 uur – op woensdag, dus – het beste te zien zijn in je gezicht. Nóg een reden? Op woensdag zou je de meeste werkstress ervaren én het meest snakken naar ongezonde snacks in de middag.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: NSMBL | Beeld: iStock