Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ook grote billen mogen er zijn!

Ook grote billen mogen er zijn!

Ook grote billen mogen er zijn!

Het minst tevreden is de Nederlandse vrouw met haar buik, benen en billen, maar dat lijkt niet veel invloed te hebben op het zelfvertrouwen.

Met het zelfbeeld zit het wel goed! Volgens het zelfbeeldonderzoek van VIVA geven wij ons lijf namelijk gemiddeld een dikke zeven. Dertien lezeressen die deze week in bikini in het blad verschijnen, vinden dat je tevreden moet zijn met jezelf, hoe je bent. Ruth (35): “Mijn grote billen zijn mijn wapen. Ik omarm mezelf zoals ik ben.”

Bikiniproof
Toch staan de Nederlandse vrouwen niet te springen als de zomer weer is aangebroken. Modellen in bladen zijn nog steeds een ideaalbeeld waar men tegenop probeert te boksen. Zelfs zo erg, dat 6 procent er een minderwaardigheidscomplex van krijgt. Een kwart van de dames baalt dan ook wanneer ze weer in een bikini op het strand moet verschijnen. Eén derde probeert daarom nog net voor het begin van de zomer het nodige aantal kilo’s kwijt te raken.


In je bikini in een blad!

De vrouwen in VIVA vinden echter dat ze niets te klagen hebben. Ze zijn trots op hun lijf en showen dat in hun bikini. Grote borsten, een kleine cup, volle billen, een blokjesbuik of een extra laagje vet: het maakt niet uit!

Positief zelfbeeld
Opvallend is dat de ruime meerderheid positiever over haar lichaam is wanneer ze in een relatie zit. Ze zijn zelfverzekerder én zitten lekkerder in hun vel.

Veranderen
Ondanks het feit dat bijna alle vrouwen zo goed in hun vel zitten, zou iets meer dan een kwart iets aan haar lijf veranderen als ze geld had. Een andere 25% overweegt het. Waar is dan die zelfverzekerde vrouw die haar lichaam accepteert zoals het is?

Het meest tevreden zijn vrouwen met hun ogen, het minst content met de buik. Maar mocht dat een reden voor een chirurgische ingreep zijn, probeer dan eerst eens lekker te gaan sporten. Of wat dacht je van wat sexercise?

Shoppen is altijd een goed idee