Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Kan je ooit echt van cellulitis afkomen?

Kan je ooit echt van cellulitis afkomen?

Health
Kan je ooit echt van cellulitis afkomen?

Cellulitis: in de zomer kunnen we er maar lastig omheen. Putjesdijen, sinaasappelhuid, billendeukjes – you name it, we’ve got it. Er zijn maar weinig vrouwen die er geen last van hebben en menig wetenschapper breekt dan ook het hoofd over dé ultieme oplossing – maar bestaat die wel?

Gemalen koffie, zeewierpakkingen, massages – de lijst middeltjes tegen cellulitis is eindeloos, maar welke werken nu en welke niet? Hou je vast voor het slechte nieuws – bijna geen één behandeling werkt volledig.

Babymeisjes

Als we cosmetisch dermatoloog David J. Goldberg uit New York moeten geloven, heeft het weinig zin om je geld uit te geven aan zogenaamde wondermiddeltjes. “Als je moeder het heeft en je bent een vrouw, ben je vervloekt,” aldus de Goldberg. “Babymeisjes hebben al cellulitis, vanwege het oestrogeengehalte van hun moeder. Het verdwijnt tijdens de jonge jaren en maakt opnieuw opwachting tijdens de puberteit.”

Great. Dankje mam.

Hoewel er volgens de dokter wel bepaalde dingen de boel wat verminderen (als je een paar kilo’s minder weegt, wordt de cellulitis vaak minder zichtbaar), maar dat het nooit echt weg gaat. Hij benadrukt: “Sporten en een speciaal dieet hebben geen enkel rechtstreeks effect op cellulitis en de meeste crèmes die je smeert doen niets, afgezien van lekker ruiken.”

Photoshop

De enige maatregel die aantoonbaar effect heeft gehad, zijn de aangrijpende en peperdure laserbehandeling. En zelfs daarbij verdwijnt de cellulitis nooit helemaal.

cellulite

copyright: giphy

Dus, hoe beter we ons er bij neerleggen dat de meerderheid van de vrouwen cellulitis hebben – volgens een studie in 2014 heeft tussen de 85 en 98% van de vrouwen er last van – hoe beter. De dokter benadrukt nog eens dat we moeten stoppen met het kijken naar de perfecte dijen van Hollywoodsterren. “Al die foto’s zijn gephotoshopt.”

Lees ook:

Bron: MarieClaire.com

Shoppen is altijd een goed idee