Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Op deze twee onverwachte plekken moet je óók zonnebrandcrème smeren

Op deze twee onverwachte plekken moet je óók zonnebrandcrème smeren

Op deze twee onverwachte plekken moet je óók zonnebrandcrème smeren

Dat het uiterst belangrijk is om je goed in te smeren voordat je gaat liggen bakken, is niets nieuws. Die felle zonnestalen zijn immers niet echt goed voor je huid. Insmeren met zonnebrandcrème helpt zeker, maar wist je dat er twee onverwachte plekken zijn die je hoogstwaarschijnlijk áltijd vergeet?

Insmeren met zonnebrandcrème

Als je de zon in gaat, worden je gezicht, benen en armen standaard van een likje zonnebrandcrème voorzien. Want geef maar toe: ook jij bent vast weleens verbrand geweest en da’s geen pretje. Niet alleen is die rode kleur niet echt fraai, óók kunnen die plekken behoorlijk veel pijn doen. Om over het vervellen daarna maar te zwijgen.

Veel zonlicht

Een dermatoloog onthult aan PureWow welke lichaamsdelen – naast de plekken die je sowieso al voorziet van zonnebrandcrème – heel belangrijk zijn om in te smeren. Het zijn plekken die bijna iedereen vergeet. Welke dat zijn? Je wenkbrauwen en je haarlijn! “Deze plekken komen veel in aanraking met direct zonlicht”, legt de dermatoloog uit. Klinkt vreemd, maar als je erover nadenkt is het best logisch. Je haargrens en de huid nét boven je wenkbrauwen vangen veel zonlicht, en kunnen daarom sneller verbranden. Omdat je vaak je gezicht snel insmeert, sla je deze plekken vaak over. Oh, en vergeet ook je bovenlip niet in te smeren, want anders krijg je te maken met het welbekende fenomeen ‘sun moustache‘. En da’s niet écht charmant.

Lees ook
Hebben! Deze best geteste zonnebrand kost nog geen 10 euro

Zonnebrandcrème voor je gezicht

Wist je trouwens dat je er goed aan doet om meerdere flesjes zonnebrandcrème in huis te hebben? Hoewel je misschien denkt dat het niet nodig is, is het namelijk verstandig om een speciale tube aan te schaffen voor je gezicht. De variant die je gebruikt om je lichaam in te smeren, beschermt je gelaat misschien wel, maar toch zit er een belangrijk verschil tussen. Hier lees je er alles over.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: PureWow | Beeld: iStock