Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Onthuld: moet je je tanden voor of na het ontbijt poetsen?

Onthuld: moet je je tanden voor of na het ontbijt poetsen?

Onthuld: moet je je tanden voor of na het ontbijt poetsen?

Het is ons met de paplepel ingegoten om braaf onze tanden te poetsen voor we de deur uitgaan. Een frisse adem is namelijk wel zo netjes. Toch blijkt dat we deze gewoonte maar beter snel kunnen afleren, want onze ochtendroutine is dus helemaal niet zo goed als we dachten. 

Lees ook: Dít is de reden waarom sinaasappelsap vies smaakt na het tandenpoetsen

Daily Mail is de boodschapper van dit nieuws en schopt daarmee onze gehele ochtendroutine in de war. Want in plaats van je tanden ná het ontbijt te poetsen, blijkt het dus beter te zijn om je tanden vóór het ontbijt te poetsen.

Waarom dat is? Wanneer je je tanden poetst na het eten van je dagelijkse bakje yoghurt met muesli en fruit, maak je natuurlijk je tanden schoon. Maar tegelijkertijd richt je ook schade aan. Je tanden zijn tijdens het eten van je ontbijt in aanraking gekomen met suikers en zuren, waarna je gebit tijd nodig heeft om haar glazuurlaag te herstellen. Maar als je gelijk met je tandenborstel in de weer gaat, geef je je tanden die hersteltijd niet. En dat zorgt ervoor dat je met iedere poetsbeurt je tanden een beetje meer beschadigd.

Het advies van Dr Howard R. Gamble in New York Times luidt: ‘Poets je tanden voordat je eet en gebruik na je ontbijt mondwater om toch fris te zijn.’ Wil je écht niet zonder een fris gevoel de deur uitgaan? Poets dan je tanden pas een halfuur na het eten van je ontbijtje.

Bron: Grazia

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!